Nieuws

27-07-2021 Vlindertuinen vormen oases voor vlinders en insecten

Maar liefst drie vlindertuinen legde Stichting Natuurtuin Lingezegen de afgelopen jaren aan. De meest recente is dit jaar aangelegd op Landgoed Doornik, naast de boerderij. De tuinen staan vol met bloemen en vormen een oase voor vlinders, bijen, libellen en andere insecten. 

Bloemrijke velden vol met leven, zo kan je de vlindertuinen die aangelegd zijn door Stichting Natuurtuin Lingezegen het beste omschrijven. ‘We wilden graag wat doen voor de insecten, waar het steeds slechter mee gaat’ legt voorzitter Erik Blom uit. ‘Om de vlinders en insecten te helpen hebben we daarom drie locaties ingericht met een bloemenveld waar volop bloemrijke nectar te vinden is’.  Zo wordt de insecten in Park Lingezegen een duwtje in de rug gegeven.

Drie tuinen met een eigen karakter.

Stichting Natuurtuin Lingezegen legde in totaal drie vlindertuinen aan. De eerste ligt bij het Kasje van Doornik, dit is ook de oudste tuin. De tweede tuin ligt langs de Bemmelse zeeg. Hier is naast vlinders ook gedacht aan libellen. Die hebben het al zwaar gehad met de droge zomers van de afgelopen jaren en kunnen alle extra beetje steun goed gebruiken.

De laatste en nieuwste vlindertuin ligt op Landgoed Doornik, naast de boerderij. Deze vlindertuin is dit voorjaar aangelegd in samenwerking met EnWelzijn en zit nu in zijn eerste bloeiseizoen. Dat maakt overigens voor de vlinders niet uit, zij hebben de vlindertuin al volop ontdekt. Op zonnige dagen kan je hier heerlijk genieten van een kleurrijk palet aan vlinders!

Bezoek de vlindertuinen

Wil je zelf een keer genieten van de vlinders in één van de vlindertuinen? Dat kan! Alle vlindertuinen zijn vrij te bezoeken van zonsopkomst tot zonsondergang. Voor alledrie geldt dat je van harte welkom bent om te komen genieten, maar het is niet toe gestaan om bloemen te plukken of buiten de paden te gaan.

Meer informatie over de vlindertuinen én hun locatie kan je vinden op:

 

Agenda

nieuwsbrief

nieuwsbrief

facebook

facebook-vind-ons-leuk

Reacties zijn gesloten.

×