Nieuws

20-04-2021 Vlindertuin siert Landgoed Doornik  

Op Landgoed Doornik is hard gewerkt aan een vlindertuin van ruim 2000 vierkante meter. Deze gaat een thuis vormen voor allerlei wilde vlinders en bijen. De vlindertuin is een initiatief van Stichting Natuurtuin Lingezegen en is aangelegd in samenwerking met EnWerkt, onderdeel van EnWelzijn.  

 Het is niet het eerste terrein wat Erik Blom van Stichting Natuurtuin Lingezegen geschikt maakt voor vlinders, bijen en andere insecten. Eerder maakt hij bij het Kasje van Doornik al een insecten-oase  en legde hij bij de Bemmelse Zeeg een vlinder- en libellentuin aan. En daar kan nu de vlindertuin op Landgoed Doornik aan toegevoegd worden.  

Erik Blom verteld: Een aantal jaar geleden liep ik al met het idee rond dit een mooie locatie zou zijn voor een vlindertuin zou zijn. Dit jaar ben ik in gesprek gegaan met Park Lingezegen en zij zagen het plan ook als een mooie aanwinst voor Landgoed Doornik”. Op Landgoed Doornik ligt al een natuurtuin bij het Kasje van Doornik en hier liggen natuurlijk ook de Doornik Natuurakkers. En de vlindertuin is daar een mooie aanvulling op. ”Deze vlindertuin vormt weer een stapsteen waarmee insecten zich gemakkelijker door dit deel van Park Lingezegen bewegen” aldus Erik Blom.  

 

Vele handen maken licht werk 

De aanleg van de vlindertuin wordt in samen met EnWerkt gedaan. EnWerkt is een dagbesteding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. DjuanKhalil van EnWelzijn verteld: ‘Als je bijvoorbeeld in de WIA, WaJong of ziektewet zit kan je best snel geïsoleerd raken. Daarom zijn we met EnWerkt een dagbesteding in de groenvoorziening begonnen om te zorgen dat ook deze groep genoeg “onder de mensen” komt en niet vereenzaamd. Park Lingezegen heeft ons in contact gebracht met Erik van Stichting Natuurtuin Lingezegen en al vrij snel konden we aan de slag’.  

 

EnWelzijn heeft geholpen met het plaatsen van de omheining rondom de vlindertuin. Ook dit najaar zijn ze weer van de partij wanneer er gemaaid moet worden. Op deze manier maken vele handen licht werk.  

Inzaaien en geduld hebben.  

De omheining staat, de grond is bewerkt en binnenkort wordt het bloemenmengsel met onder andere klaproos, teunisbloem, duizendblad en korenbloem ingezaaid. En dan is het een kwestie van even geduld hebben. Dan moet immers natuur het werk doen. Deze zomer kan er dan genoten worden van wilde bloemen, vlinders, bijen en andere insecten op Landgoed Doornik!  

De vlindertuin op Landgoed Doornik is gelegen tussen de Doornik en de Waaldijk, ten westen van de Zalmrokerij.  

Agenda

nieuwsbrief

nieuwsbrief

facebook

facebook-vind-ons-leuk

Reacties zijn gesloten.

×