nieuws

4-04-2014 Vierdaagsebos maakt wandelparkoers nog groener

Op vrijdag 4 april 2014 is in Park Lingezegen het ‘Vierdaagsebos’ gepresenteerd. Het bos ligt aan de route van de eerste wandeldag van de Vierdaagse Nijmegen. Tevens werd een groot bord met de jubileumslogan voor de viering van de honderdste Vierdaagse in 2016 onthuld: ‘Wie wandelt wordt honderd’.

 

In 2016 wordt de 100ste Vierdaagse georganiseerd. Dit wordt een extra feestelijke editie. Een speciale commissie is al bijna twee jaar bezig met de voorbereiding van de jubileumactiviteiten. Na de aftrap van de jubileumviering op 23 oktober 2013 (‘Nog 1000 dagen tot de 100ste’) is de presentatie van het Vierdaagsebos de tweede tussenstop op weg naar 2016. De nog jonge bomen groeien de komende twee jaar uit tot een prachtig nieuw bos in Park Lingezegen in de gemeente Overbetuwe. Deze groeiperiode staat symbool voor de opbouw naar het hoogtepunt van het jubileum: de start van de 100ste Vierdaagse op 19 juli 2016.

 

Naast het Vierdaagsebos is een bank geplaatst als rustpunt voor wandelaars. Deze bank, geflankeerd door een walnotenboom, is door Stichting DE4DAAGSE aangeboden aan Park Lingezegen. Via de Vierdaagse-media zullen wandelaars worden gestimuleerd als vrijwilliger mee te helpen bij het onderhoud van ‘hun’ bos.

 

Foto’s: Stichting DE 4DAAGSE/Ger Loeffen

 

Download hier het persbericht (pdf) >

Bekijk de presentatie op ons YouTube-kanaal>

Trefwoord(-en): ,

Reacties zijn gesloten.

×