werkzaamheden

27-05-2014 Verbindingszone langs de Bemmelse Zeeg

Park Lingezegen maakt deel uit van de Ecologische Hoofdstructuur. Met de aanleg van nieuwe ecologische verbindingen wordt de natuur van de grote rivieren tot middenin Park Lingezegen gebracht. Natuurvriendelijke oevers functioneren als trekroutes en als (tijdelijk) leef- en voortplantingsgebied voor allerlei dier- en plantensoorten. De ecologische stapsteen en natuurvriendelijke oever langs de Bemmelse zeeg, tussen de Zandsestraat en de Ressensestraat te Bemmel, maakt onderdeel uit van de verbindingszone.

 

Verbindingszone realiseren

De oever van de Bemmelse Zeeg wordt afgegraven waarbij er een “plas- drasberm” ontstaat. Zo krijgt de oever een natuurlijk karakter. Om de ecologische stapsteen in te richten krijgt het gebied een bosje en een stukje bloemrijk grasland. Ecologische stapstenen zijn kleine vlakvormige landschapselementen met een oppervlak van 1 tot 5 hectare. Het zijn kleine leefgebieden binnen de verbindingszone en liggen op regelmatige afstand van elkaar.

 

Langs deze natuurvriendelijke oever en de ecologische stapsteen komt een wandelpad dat deel uitmaakt van het Zeegsepad, het klompenpad door deelgebied De Woerdt. Zo wordt deze zone ook geschikt voor recreanten

 

Planning

De uitvoeringswerkzaamheden zullen naar verwachting begin september 2014 starten en aan eind 2014 gereed zijn.

140515-vogelvlucht-bouwbord-Ressensestraat-web1

 Klik op de afbeelding voor de grote tekening van de plannen aan de Bemmelse Zeeg

 

 

 

nieuwsbrief

nieuwsbrief

Download de app

facebook

facebook-vind-ons-leuk

Reacties zijn gesloten.

×