Werkzaamheden

26-08-2020 Verbeteringen maken evenemententerrein toekomstbestendiger

Donderdag 27 augustus wordt er gestart met de uitvoer van werkzaamheden aan het evenemententerrein bij De Park. Na de werkzaamheden is het evenemententerrein toekomstbestendiger. De werkzaamheden zullen ongeveer twee a drie weken in beslag nemen.

Tegengaan verdroging

De effecten van drogere zomers en minder neerslag zijn ook te merken op het evenemententerrein. Om verdroging van het evenemententerrein tegen te gaan worden grondwerkzaamheden uitgevoerd waarmee de bodem verbeterd wordt. Door de verbetering van de bodem wordt het waterbergend vermogen van het evenemententerrein verbeterd. Bovendien zorgt dit er voor dat we in de toekomst niet hoeven te sproeien en het evenemententerrein ook bij zware regenval goed begaanbaar blijft.

Aanleg stroom

Voor de bodemverbetering wordt de bodem omgespit. Gelijktijdig leggen we ook een (kracht)stroomkabel in de bodem van het evenemententerrein. Met deze verbetering maken we het evenemententerrein aantrekkelijker voor organisatoren evenementen. Bijkomend voordeel is dat er geen gebruik meer gemaakt hoeft te worden van (diesel)aggregaten bij evenementen. Zo kunnen we op een duurzame manier evenementen faciliteren.

Evenemententerrein blijft (deels) toegangkelijk

Gedurende de werkzaamheden blijft het mogelijk om kleine activiteiten en evenementen te organiseren. De Oude Moestuin, gelegen naast het evenemententerrein, blijft hiervoor beschikbaar.

Vragen?

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact met ons op via info@parklingezegen.nl

Reacties zijn gesloten.

×