nieuws

30-06-2014 Veel publiek op feestelijke Dag van Park Lingezegen

Een paar fikse buien (en wat modder) konden de pret niet drukken, en uiteindelijk brak zelfs het zonnetje lekker door. De Dag van Park Lingezegen op 29 juni was een succes: veel mensen kwamen een kijkje nemen en genoten volop van alles wat de ondernemers in het park te bieden hebben.

 

Tijdens de Dag van Park Lingezegen laten ondernemers in het park zien wat ze allemaal in huis hebben. Dit jaar vond de dag plaats op 29 juni, rond drie Feestpunten.

 

Op Feestpunt De Park konden mensen in een kano stappen, suikerspinnen eten en lekker losgaan op het springkussen. Ook de drone van Hobma Modelbouw en de archeologische vondsten trokken veel bekijks. Het Speelbos Schuytgraaf even verderop – eigenlijk al volop in gebruik en dus nu al een succes – werd officieel geopend door de bestuursvoorzitter van Park Lingezegen, gedeputeerde Josan Meijers, én de kinderen. Voor de gelegenheid had Van Amerongen Training en buitensport een prachtig survivalcircuit voor de kids uitgezet.

 

In Het Waterrijk werd het startschot gegeven voor de komende werkzaamheden. Er wordt 200 hectare ontwikkeld. Het moerasachtige gebied zal straks een teveel aan water opvangen en vasthouden, en ook zorgen voor een betere waterkwaliteit. Mathieu Gremmen (Waterschap Rivierenland) en Josan Meijers verrichtten een stoere openingshandeling met graafmachine en vrachtwagen. Daarna konden mensen nog moerashoeders maken met kunstenares Dijanne van Engelen, bakstenen bakken en meer.

 

Feestpunt De Woerdt was breder van opzet. Met excursies door de Doornik Natuurakkers, salsa dansen bij Sprok en zalm roken bij Doornik, was er overal voor elk wat wils. Tevens werd bij Landwinkel De Woerdt het eerste Klompenpad van Park Lingezegen geopend, een pad van Landschapsbeheer Gelderland dat tot stand kwam met behulp van heel veel vrijwilligers en grondeigenaren. Ondanks de regen genoten heel veel kinderen (en hun ouders) van een optreden van Circus Klomp; daarna kon er gewandeld worden. Met het Klompenpad zijn de paden van weleer weer boven water gebracht en kunnen mensen het landschap echt beleven.

 

Tenslotte werd bij het Mariakapelletje aan de Heuvelsestraat ook nog de nieuwe Exodus fietstocht geopend. Een gezellige dag, en Park Lingezegen is weer een paar mooie recreatieve elementen rijker!

 

Foto’s: Ivo Hutten

 

Opening Klompenpad, met een voorstelling van Circus Klomp.

 

Starthandeling werkzaamheden Het Waterrijk, daarna moerashoeders maken met Dijanne van Engelen.

 

Opening Speelbos Schuytgraaf en opening  nieuwe Exodus-fietstocht. Bij De Park was er grote belangstelling voor het kanoën, de infostands en het springkussen!

Trefwoord(-en):

nieuwsbrief

nieuwsbrief

Download de app

facebook

facebook-vind-ons-leuk

Reacties zijn gesloten.

×