nieuws

12-04-2017 Uitspraak Raad van State: evenemententerrein mag door!

Vandaag was de uitspraak van de Raad van State over het bestemmingsplan voor het evenemententerrein in Park Lingezegen. En dat is goed nieuws voor Park Lingezegen, want de bezwaren van twee omwonenden zijn afgewezen.

In januari 2013 vernietigde de Afdeling bestuursrechtspraak de recreatiebestemming die de aanleg van het evenemententerrein mogelijk maakte, omdat het bestemmingsplan niet voorzag in de benodigde tweede ontsluitingsweg voor het terrein. In november 2016 heeft de gemeenteraad van Overbetuwe daarom een nieuw bestemmingsplan vastgesteld voor het evenemententerrein. Daarin wordt niet langer uitgegaan van evenementen met maximaal 50.000 bezoekers, maar met maximaal 20.000. Een tweede ontsluitingsweg vindt de gemeenteraad om die reden niet nodig.

Twee omwonenden vrezen overlast van het evenemententerrein en zijn tegen het bestemmingsplan in beroep gegaan. Vandaag zijn hun bezwaren door de Raad van State ongegrond verklaard. Dat betekent dat het bestemmingsplan onherroepelijk is en dat er evenementen op het terrein in Park Lingezegen kunnen gaan plaatsvinden.

Lees hier de uitspraak van de Raad van State >

Trefwoord(-en): , ,

nieuwsbrief

nieuwsbrief

facebook

facebook-vind-ons-leuk

Reacties zijn gesloten.

×