Verhalen

16-07-2018 Therapietuin op Landerij De Park

Op het terrein van Landerij De Park tref je – naast alle vrijwilligers – ook een aantal zakelijke partners aan. Samen realiseren zij het motto van Landerij De Park: Zorg voor je eigen natuur! Yvon Schuler van BUITENpraktijk Kindergroen vertelt:

“Sinds april 2015 ben ik bij Landerij De Park betrokken. Toen tekende ik het contract om mijn therapietuin te kunnen aanleggen. Inmiddels drie jaar verder is er veel veranderd op De Landerij.

We hebben veel op De Landerij georganiseerd. Vooral bij de grotere evenementen ben ik betrokken en meestal ook zichtbaar aanwezig bij de pipowagen. Verder overleg ik met het tuinteam over werken in de moestuin en de kas. Ook organiseer ik zelf samen met Droom bijeenkomsten met rondleidingen en uitleg over mijn werk. Ik vraag af en toe advies over de therapietuin aan de collega’s van Dienstverlening in het Groen en wissel ervaringen uit met de begeleiders van BSO De Kikkerkoning. Bij de kinderboerderij kan ik altijd met mijn cliëntjes terecht. Ondanks dat ik alleen werk, heb ik op deze manier toch collega’s. Dat is een heel fijn gevoel.

Ouders en kinderen geven vaak aan dat het een stuk makkelijker is een erf op te lopen dan een behandelgebouw in te gaan. Landerij De Park is voor mij een fijne werkplek, een mooie groene basis. Gericht zijn op het laten genieten van natuur is een grote bonus, dat maakt mijn werk al een stuk makkelijker. Ik hoop hier nog lang te kunnen werken.”

Drs. Y.D.Schuler
(NVO pedagoog, VIT coach en VIT/RBCZ therapeut)
http://www.orgyd-kindergroen.org/

Agenda

nieuwsbrief

nieuwsbrief

facebook

facebook-vind-ons-leuk

Reacties zijn gesloten.

×