logo

The Colorfield Performance

De hele zomer van 2021 konden bezoekers van Park Lingezegen genieten van The Colorfield Performance, een uniek landartproject dat opgesteld werd op het Evenemententerrein aan De Park. Onder leiding van initiatiefnemer Dirk Hakze creëerden 500 kunstenaars een uniek kunstwerk in de open lucht.

Uniek tijdelijk kunstwerk op De Park

The Colorfield Performance is een uniek kunstproject. Op het evenemententerrein werden 500 panelen van 1,22 x 1,22 meter opgesteld, die door de zomer heen beschilderd werden door kunstenaars uit binnen- en buitenland. Al eerder verzorgde monumentaal vormgever Dirk Hakze verschillende geslaagde edities van The Colorfield Performance in onder andere Sloten en Schiermonnikoog.

 

 

Dirk Hakze aan het werk tijdens de opbouw van The Colorfield Performance.

Gezamenlijk kunstwerk

De kunstenaars die elke dag in steeds wisselende groepjes werkten kwamen uit 19 verschillende landen. Iedere kunstenaar kon zijn eigen invulling geven aan het paneel en gezamenlijk vormt het een prachtig en kleurrijk geheel. Dit uiteindelijke ‘Gesamtkunstwerk’ vormde vanaf een hoger gelegen punt een wonderbaarlijk mooi schouwspel als alle kleuren met elkaar gaan interfereren.

De hele zomer te zien in Park Lingezegen!

The Colorfield Performance was de hele zomer te zien op het evenemententerrein Park Lingezegen en was vrij te bezoeken voor geïnteresseerden. Vanaf 1 maart werd gestart met opbouwen, van 15 april tot en met 31 augustus waren de kunstenaars aan het werk. Daarna was het kunstwerk nog tot en met 3 oktober in zijn geheel blijven staan.

LAATSTE NIEUWS

×