Nieuws

28-09-2022 Tentoonstelling ‘Open je Ogen voor Mensenhandel’

Van 28 september tot en met 19 oktober is een bijzondere expositie te zien in de Notenlaan in Park Lingezegen in Elst. De tentoonstelling ‘Open je Ogen voor Mensenhandel’ bestaat uit dertig portretten en verhalen van slachtoffers van mensenhandel, vastgelegd door fotograaf Ernst Coppejans. De portretten geven een inkijk in een donkere en duistere wereld.

Initiatiefnemer CoMensha werkt voor deze tentoonstelling samen met stichting Open Mind om mensenhandel bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. De portretten vertellen schrijnende verhalen van vrouwen, mannen, jongens en meisjes. Echte verhalen, van echte slachtoffers. Veel van hen zitten nog in de beschermde opvang.

Mensenhandel is het onder dwang uitbuiten van mensen en komt in vele verschijningsvormen overal ter wereld voor. Het doel van de expositie is duidelijk maken dat ook in Nederland mensenhandel voorkomt. Zowel in de grote steden als in kleinere gemeenten. Het aantal slachtoffers in Nederland wordt geschat op ongeveer 5000, waarvan er slechts 1000 in beeld zijn. Door het zichtbaar te maken en in de openbaarheid te brengen, hopen de organisatoren mensenhandel samen te kunnen bestrijden.

Op de website www.comensha.nl vind u meer informatie over signalen die op mensenhandel kunnen wijzen en u kunt daar ook een melding doen.

Open je Ogen is een initiatief van CoMensha. Concept en realisatie fototentoonstelling: Stichting Open Mind. Fotografie: Ernst Coppejans. 

 

Agenda

nieuwsbrief

nieuwsbrief

facebook

facebook-vind-ons-leuk

Reacties zijn gesloten.

×