nieuws

14-04-2017 Streekwinkel de Lingegaerdt weer open

De streekwinkel aan de Grote Molenstraat in Elst gaat weer open. Trotse eigenaren zijn Kees en Carisia ’t Jong. Hun droom: een eigen winkel waar puur en eerlijk centraal staan. In de winkel verkopen ze streekproducten en werken mensen met een beperking.

Eigen zaak lonkt

Kees werkte twintig jaar lang als afdelingschef bij de Plus Supermarkt in Benthuizen (bij Zoetermeer). Als kleine jongen mocht hij al met zijn opa, die groenteboer was, mee naar klanten en naar de veiling, vertelt Carisia. Steeds vaker ging het bij hem kriebelen om een eigen zaak te beginnen. Bij een streekwinkel hadden ze allebei een goed gevoel. “De producten die we zelf wel eens kochten in een landwinkel smaakten echt beter, en we voelden ons goed bij het idee dat we minder belastend bezig waren voor het milieu.”

Toen ze eind 2014 lazen dat een ouder echtpaar in Elst een jong stel zocht om hun streekwinkel over te nemen, was de keuze snel gemaakt.

Het beste uit mensen naar boven halen

Kees en Carisia zijn allebei doof en weten uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om aan werk te komen. “Er wordt in deze maatschappij vaak gekeken naar wat we niet kunnen – namelijk ‘horen’ – in plaats van wat we wel kunnen. We kunnen praten, met onze handen werken, wij kunnen in principe alles aan.”

Daarom kiezen ze ervoor om in samenwerking met Driestroom mensen met een beperking aan het werk te zetten. “In de winkel kijken we wat deze mensen wél kunnen en helpen we ze daarbij. Ze zijn zo blij en trots over wat ze doen. Hiermee haal je het beste uit mensen naar boven, en daar geloven wij in.”

Kom zelf kijken!

Streekwinkel de Lingegaerdt (Grote Molenstraat 116, Elst) opent zaterdagmiddag 15 april. In de winkel vind je een ruim assortiment aan groente en fruit, zuivel en vlees, en heel veel lekkernijen. De winkel is open op dinsdag t/m zaterdag.

Je vindt Streekwinkel de Lingegaerdt ook op:

Facebook
streekwinkeldelingegaerdt@gmail.com
http://www.streekwinkeldelingegaerdt.nl/

Agenda

nieuwsbrief

nieuwsbrief

Download de app

facebook

facebook-vind-ons-leuk

Reacties zijn gesloten.

×