logo

Spoorbrug Hoge Noot

Wandelaars en fietsers kunnen vanaf 24 april 2020 via een brug over het spoor bij De Park naar Het Waterrijk, in Park Lingezegen. De brug is een echte blikvanger in Park Lingezegen.

Laatste nieuws

Waar ligt de brug?

De brug ligt in het verlengde van de Notenlaan in Elst, die vanaf deelgebied De Park naar het oosten loopt. Wandelaars en fietsers hoeven dan geen omweg meer te maken via de 1e Weteringsewal (Elst), maar kunnen het spoor tussen Arnhem en Nijmegen oversteken via deze nieuwe wandel- en fietsbrug. Aan de andere kant van het spoor loopt de Notenlaan verder door, en sluit aan op Het Waterrijk-West. Er komt ook een veilige oversteekplaats voor wandelaars en fietsers over de Rijksweg-Noord.

Bouw van de brug in beeld

Tijdens de aanleg van de spoorbrug maakt een webcam foto’s van het bouwterrein. Deze zijn in een timelapse samengevoegd. Zo zie je de brug voor je ogen ontstaan. De beelden zijn opgenomen van augustus 2019 tot en met medio maart 2020.

Ontwerper en aannemer

De brug is ontworpen door Architectenbureau Korth Tielens (Spoorbrug: visie en schets) en aangelegd door Strukton Civiel Noord & Oost, in samenwerking met ProRail en Park Lingezegen.

 

Beeldmateriaal

 

×