Verhalen

20-02-2020 Solognotelammetjes zetten eerste stapjes in Park Lingezegen

Eind januari zijn de eerste lammetjes van de Solognote schaapskudde geboren. Na een paar weken binnen bij moeders, lopen ze nu buiten. Je kunt ze tegen komen rond De Park, waar ze grazen op de velden en bermen. Kom jij ze binnenkort ontmoeten?

Gezinsuitbreiding bij de Solognotes

Ieder jaar, in het vroege voorjaar, worden de lammetjes geboren.  In 2020 zijn er ongeveer 40 lammetjes geboren die nu met de ooien op stap mogen in De Park. Het betekent wel een intensieve periode voor herder Marion Teeuwen. Als de ooien gaan bevallen, vraagt dit een continue aanwezigheid om te controleren of alles goed gaat tijdens de bevalling.

 

 

Schapen helpen het kruidenrijke grasland

De Solognoteschapen zijn al drie jaar een vaste verschijning in Park Lingezegen. Ze grazen daar in de bermen en de weilanden rond De Park. Daar snoepen ze van allerlei snelgroeiende grassen en boompjes. Zo kom er meer ruimte voor een kruidenrijk landschap met meer bloemen.

De schapen staan nooit te lang op dezelfde plek legt herder Marion Teeuwen uit.  ‘Wanneer ze te lang op dezelfde plek staan dan wordt er te veel weggegeten door de schapen. Daarom laten we ze nooit te lang op één plek staan maar verplaatsen ze zich steeds door De Park. Als een plek even niet begraasd wordt, geeft dat weer ruimte aan kruiden om op te komen’.

Kom de lammetjes ontmoeten tijdens de lammetjesdag!

Ben je benieuwd naar de nieuwste aanwinsten van de Solognotekudde? Op 29 maart is het lammetjesdag bij de Solognoteschapen. Dan kan je de nieuwe telgen van de kudde ontmoeten.

Lees meer over de lammetjesdag op 29 maart. 

 

Reacties zijn gesloten.

×