verhalen

3-10-2014 Snoep verstandig, eet een appel

Het kraakte al eerder tijdens het lopen, maar ik denk dat ik tijdens een sportles dinsdag definitief m’n linker knie aan gort heb gedanst. Je gaat je afvragen: hoe gezond is dat hardlopen eigenlijk?

Waarom gaat een mens hardlopen? Ik had wel een paar extra goede redenen nodig. Google verblijdde mij een hele reeks lijstjes. Daarin staat dat hardlopen helpt voor strakke billen, een opgeruimd hoofd, een beter seksleven, je zelfvertrouwen, je bloeddruk en stevige botten. Oké, niet slecht, dacht ik.

Natuurlijk had ik ook wel over de andere kant van de medaille gehoord. Maar het is eerlijk gezegd nooit serieus in me opgekomen dat ik een blessure op kon lopen. Ik ben iemand die tijdens een gewone wandeling struikelt over een steen, zonder aanwijsbare reden van een paard valt en met skeeleren een heuvel afrolt en niet meer kan remmen. Ongelukjes: ja. Maar ik heb jaren gevolleybald zonder ook meer één keer m’n enkel te verzwikken.

Nu lees ik ergens op internet over het hoge percentage aan overbelastingblessures aan spieren en pezen. Vooral onder beginnende hardlopers die te hard van stapel gaan en niet naar hun lichaam luisteren. En zich voor een hardloopwedstrijd hebben ingeschreven. Hoe treffend…

Hardlopen: gezond, tot op zekere hoogte dan. Het is bijna zoals met dat ‘Snoep verstandig, eet een appel’: goed voor de vitamines, maar niet best voor het gebit. Wat dat betreft kun je net zo goed die Mars eten.

 

Lotty

 

Lotty is beginnende hardloper en doet mee aan de Lingezegenloop. Ze blogt daarover op parklingezegen.nl/lingezegenloop

Trefwoord(-en):

Agenda

nieuwsbrief

nieuwsbrief

Download de app

facebook

facebook-vind-ons-leuk

Reacties zijn gesloten.

×