werkzaamheden

18-12-2014 RijnWaalpad: één na laatste tracé opgeleverd

Begin december is het één na laatste tracé van het RijnWaalpad, de snelfietsroute tussen Arnhem en Nijmegen, opgeleverd. Ook over het stuk in Het Waterrijk, tussen de Rijkerswoerdsestraat en de Linge, kan nu gefietst worden.

Voor het fietspad en om de waterhuishouding in het gebied op orde te houden, zijn de afgelopen maanden in Het Waterrijk een aantal duikers aangelegd en watergangen omgelegd. Een deel van het fietspad is steviger uitgevoerd, zodat het pad vanaf de Broekakkers ook als toerit voor Waterrijk-Oost kan dienen. Ook is een doorsteek gemaakt naar het benzinestation langs de A325. Daarnaast zijn in november wegwerkzaamheden uitgevoerd bij de Kampsestraat en de kruisingen Broekakkers – Kampsestraat – Rijkerswoerdsestraat.

Stalen scherm

Staalbedrijf AluStaal uit Huissen werkt momenteel aan een stalen scherm tussen de A325 en het RijnWaalpad. Het ontwerp van Mooredesign won eind 2011 de eerste prijs bij de ‘RijnWaalpad-ideeënprijsvraag’. De wand wordt circa 1,50 meter hoog en 200 meter lang. Dit scherm zorgt voor geluidsreductie en neemt het uitzicht op de snelweg voor fietsers deels weg. Een paar keer zal de tekst RijnWaalpad uit de wand worden gesneden.

Landschappelijke inpassing

In afstemming met Park Lingezegen is de snelfietsroute landschappelijk zo goed mogelijk in deelgebied Waterrijk ingepast. Vanuit Arnhem loopt de route door een open graslandschap, vervolgens door een (nog te realiseren) moerasbos en daarna door een nat rietlandschap, om tot slot het riviertje de Linge te kruisen.

RijnWaalpad naar verwachting volgend jaar klaar

Het stuk Kattenleger – Breedlersestraat is het laatste tracé van het RijnWaalpad dat nog moet worden gerealiseerd. Naar verwachting is deze voor de zomer van 2015 gereed. Tegen die tijd zal waarschijnlijk ook het gehele RijnWaalpad voorzien zijn van verlichting.

Meer over het RijnWaalpad leest u op de website van de gemeente Overbetuwe of op rijnwaalpad.nl

Trefwoord(-en):

nieuwsbrief

nieuwsbrief

Download de app

facebook

facebook-vind-ons-leuk

Reacties zijn gesloten.

×