Nieuws

3-05-2022 Piano Biennale brengt Classic Express naar Park Lingezegen

Piano Biënnale brengt met de Classic Express de concertzaal naar Park Lingenzegen en verzorgt zo’n vijftien klassieke concerten op locatie. Gedurende vijf dagen staat de Classic Express in Park Lingenzegen. Ongeveer 350 basisschoolleerlingen uit groepen 3 t/m 7 van verschillende basisscholen uit Overbetuwe kunnen kennismaken met een klassiek concert.

Het educatieproject is onderdeel van festival Piano Biënnale. Piano Biënnale is een nieuw festival in Arnhem-Nijmegen dat tweejaarlijks plaatsvindt en in aanloop naar de tweede editie in 2023 alvast werk maakt van het betrekken van de jeugd bij klassieke muziek. Gemeente Overbetuwe besloot iets extra’s te doen voor de basisscholen binnen de gemeente door hen te trakteren op deze educatieve activiteit. Diverse klassen van basisscholen De Ark, De Wegwijzer en de Jacobusschool nemen deel.

Rijdende concertzaal

Van 9 tot en 13 mei staat de Classic Express, de rijdende concertzaal van het Prinses Christina Concours, op het Evenemententterrein in Park Lingenzegen. Daar geven jonge prijswinnaars van het Prinses Christina Concours, concerten voor leerlingen uit het basisonderwijs.

De Classic Express is een enorme trailer die kan uitschuiven tot een concertzaal van 14 meter lang en 7 meter breed. Het Prinses Christina Concours laat met de rijdende concertzaal (de enige ter wereld!) kinderen kennismaken met klassieke muziek. Prijswinnaars van het Prinses Christina Concours treden in de Classic Express op voor basisschoolleerlingen. Tijdens het concertprogramma van ongeveer drie kwartier hoeven de leerlingen niet alleen te luisteren. Ze mogen zelf ook vragen stellen aan de prijswinnaars en kunnen muziekinstrumenten uitproberen.

Tijdens de concerten treden verschillende muzikanten op. Zij inspireren basisschoolkinderen met hun spel en maken ze enthousiast voor klassieke muziek. De Classic Express rijdt al meer dan twaalf jaar door Nederland en bereikte al ruim 120.000 kinderen. Meer informatie is te vinden op www.christinaconcours.nl en www.classicexpress.nl.

Piano Biënnale

Piano Biënnale is een initiatief van pianiste Daria van den Bercken en haar stichting Keys to Music Foundation. Het festival toont de piano in al haar veelzijdigheid en legt verbindingen met andere kunstvormen. Het festival, dat tweejaarlijks plaatsvindt, werd in 2021 voor de eerste keer georganiseerd en is een nieuw en verbindend initiatief in cultuurregio 025. Piano Biënnale wordt georganiseerd in coproductie met concertzalen Musis & Stadstheater Arnhem en Stadsschouwburg en Concertgebouw De Vereeniging Nijmegen. De volgende editie staat gepland van 19 tot en met 23 april 2023.

 

Het educatieproject Classic Express is (mede) mogelijk gemaakt met financiële steun van Key Friends en donateurs van Keys to Music Foundation, Gemeente Overbetuwe en sponsor Simac BV.

Reacties zijn gesloten.

×