nieuws

13-03-2018 Park Lingezegen op de radio

Het radioprogramma BuitenGewoon Radio van Omroep Gelderland besteedde zondag 11 maart aandacht aan Het Waterrijk in Park Lingezegen. Verslaggever Laurens Tijink ging samen met landschapsarchitect Jeroen Bosch op pad om te kijken hoe het er voor staat. Jeroen Bosch maakte jaren geleden met zijn bureau Veenenbos en Bosch het ontwerp voor dit stuk van Park Lingezegen. Nu wordt de laatste fase van het gebied aangelegd. Ze beklimmen het uitzichtpunt dat uitkijkt over Het Waterrijk West.

Vogelparadijs

“Is het zo geworden als u getekend heeft?” vraagt Laurens Tjink. Jeroen Bosch antwoordt: “Meer dan dat.” Hij is verrast hoe goed de beplanting zich ontwikkelt en hoe snel de mensen het gebied weten te vinden. Ook het grote aantal vogels maakt heb blij. “Zodra de graafmachines de grond in gingen vielen de vogels bij wijze van spreken uit de lucht. We hebben tijdens het ontwerp samengewerkt met een ecoloog. Die zei dat het gebied wel eens een aantrekkelijke plek voor de roerdomp zou kunnen worden.” Die roerdomp is ondertussen al in het gebied gesignaleerd.

Ruig en weids

De verslaggever merkt op dat Park Lingezegen wel wat rechttoe-rechtaan is vergeleken met bijvoorbeeld Park Sonbeek, in Arnhem. Daar heb je romantische slingerpaden en mooie doorkijkjes. Bosch vindt dat je die twee parken niet met elkaar kunt vergelijken. “Het Waterrijk zal eerder op de Weerribben in Overijssel gaan lijken: een ruig, weids natuurgebied, met veel water, riet en vogels. Het oude landbouwgebied zal altijd herkenbaar blijven. In het ontwerp is het patroon van kavels en sloten namelijk in tact gelaten. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan Het Waterrijk West. “Binnenkort kun je hier vanuit de Rijkerswoerdse Plassen met de kano naartoe varen.”

Beluister het hele interview op de website van Omroep Gelderland >

Trefwoord(-en): , , ,

nieuwsbrief

nieuwsbrief

Download de app

facebook

facebook-vind-ons-leuk

Reacties zijn gesloten.

×