nieuws

2-10-2018 Op zoek naar de rijke historie van Lingezegen

Wat zitten er voor verhalen in de bodem onder Lingezegen? Daar gaan we op 13 oktober achter komen! Dan gaan we samen met 80 enthousiaste archeologen-voor-een-dag aan de slag tijdens de publieksopgraving in Park Lingezegen!

Op zoek naar verborgen verhalen

Normaal gesproken wordt bij archeologische vindplaatsen de opgraving gedaan door archeologen. Maar tijdens een publieksopgraving gaan we samen met de deelnemers, onder begeleiding van ervaren archeologen, werken aan een echte opgraving. De opgraving vindt plaats tijdens de nationale archeologiedagen.

Park Lingezegen heeft een rijke historie en de bodem onder Park Lingezegen is de schatkamer waar die historie bewaard wordt. In de grond zijn onder andere sporen terug te vinden vanuit de late ijzertijd tot de vroege Romeinse tijd. Onder je voeten zitten dus nog objecten die meer dan 2000 jaar oud zijn…

Bijdragen aan archeologisch onderzoek

De locatie waar de publieksopgraving plaatsvindt, is nog niet eerder onderzocht. Met de publieksopgraving gaan we dus in een ‘onontgonnen stukje Lingezegen’ aan de slag. We zijn erg benieuwd wat er tijdens de opgraving naar boven komt!

Maximum aantal deelnemers bereikt

Het maximum van 80 deelnemers is inmiddels bereikt, het is op dit moment niet meer mogelijk om je aan te melden. We hebben erg veel zin om samen met de deelnemers op zoek te gaan naar de verborgen schatten in de bodem van Lingezegen. Mochten er nog afzeggingen komen, en daardoor plek ontstaan voor nieuwe deelnemers, dan zullen we dit via ons Facebookevenement communiceren.

– De publieksopgraving wordt georganiseerd door Rubicon Erfgoed, ADC Archeoprojecten en Park Lingezegen. –

nieuwsbrief

nieuwsbrief

Download de app

facebook

facebook-vind-ons-leuk

Reacties zijn gesloten.

×