nieuws

3-09-2018 Oogstfeest Voedselbossen en opening Santackergaard

Proef de natuur in de Voedselbossen
Op 8 september laten de voedselbossen in De Park tijdens hun jaarlijkse oogstfeest zien en proeven wat ze bedoelen met ‘met de natuur meewerken’.

De Santackergaard is de jongste van de vier voedselbossen in De Park. Je vindt het aan de noordzijde van de Linge. Om 15.00 uur opent wethouder Wijnte Hol de Santackergaard officieel.
Om 14:00 uur gaat de markt al van start. Proef wat de voedselbossen aan natuurlijk lekkers voortbrengen. Ook zijn er interessante workshops. Onder deskundige begeleiding leer je tekenen naar de natuur, of fruit bewaren. We vertellen over de geschiedenis van de Eldense Blauwe en over bijen. De oogstmarkt duurt tot 18.00 uur.

De voedselbossen Cidergaard, Ecovredegaard en De Parkse Gaard in De Park beleven nu hun derde zomer. Voedselbos Appelland, ten zuiden van de Linge, vierde zijn opening eerder dit jaar. Elk voedselbos heeft een andere invalshoek op hetzelfde basisthema: voedsel voortbrengen door met de natuur mee te werken. We laten zien hoe goed een combinatie van fruit, bloemen en natuur uitpakt.

Iedereen is welkom!
Deelname aan de activiteiten is gratis. Een vrije bijdrage is welkom. Honden mogen bij het hek blijven. Voor de minder mobiele mensen is de Wombat beschikbaar!

Tijd:
8 september van 14.00 tot 18.00 uur.

Plaats:
1ste Weteringsewal, naast nr. 5, 6661NB Elst (naast de voormalige proefboerderij de Santacker). Pad langs watergang aflopen. Ook te bereiken vanaf parkeerplekken bij Landerij De Park, 500m lopen, richting Amadeuspad. Kom bij voorkeur met de fiets!

Meer informatie:
Leo Starink, telefoon 06 37403725, info@santackergaard.nl

Agenda

foot&food

nieuwsbrief

nieuwsbrief

Download de app

facebook

facebook-vind-ons-leuk

Reacties zijn gesloten.

×