Werkzaamheden

27-01-2022 Notenbomenieuws

Notenbomen. Er staan er behoorlijk wat van in Park Lingezegen. Er komen regelmatig nieuwe bij, maar soms vallen er ook een paar weg. We praten je graag even bij over de nieuwste ontwikkelingen in Notenbomenland met wat Notenbomennieuws!

Walnotenboom voor de Lentse Aarde

Sinds begin 2020 zit tuinvereniging De Lentse Aarde op hun nieuwe locatie ‘Doorniks Hof’ op Landgoed Doornik. Daar hebben ze inmiddels hun eerste oogstseizoenen gehad en hebben ze dus letterlijk de vruchten geplukt van Park  Lingezegen.

Wat nog ontbrak op  hun nieuwe plek was alleen wat (toekomstige) schaduw. Daarom heeft Park Lingezegen voor op de nieuwe locatie een walnotenboom geschonken. Deze is afgelopen maand ingepland door leden van De Lentse Aarde en Louis Dolmans van Doornik Natuurakkers. Hopelijk geeft deze boom de toekomst veel schaduw én natuurlijk walnoten!

Op de foto: Louis Dolmans van Doornik Natuurakkers en Patricia Stevens van de Lentse Aarde bij de door hen geplante walnotenboom

 

Vervanging notenbomen in de Notenlaan

Al tijdens de aanleg van Park Lingezegen was er gezien dat niet alle walnotenbomen in de Notenlaan in even goede staat waren. De afgelopen jaren zijn de bomen jaarlijks gecontroleerd op hun gezondheid.

Een van de nieuwe walnotenbomen in de notenlaan.

Dit jaar kwam er uit de controle dat een paar notenbomen niet meer in goede staat waren en een risico vormden voor de veiligheid van de gebruikers van de Notenlaan. Daarom is besloten die  bomen te verwijderen en daarvoor in de plaats nieuwe walnotenbomen terug te planten. Dit zijn natuurlijk jonge boompjes die de komende jaren uit gaan groeien tot grote volwassen exemplaren net als hun buur-bomen!

Reacties zijn gesloten.

×