Herenboeren Lingezegen en Park Lingezegen zetten handtekening onder langdurige samenwerking

Op een zonovergoten Herenboerderij, tussen de aardbeienplanten, hebben Sven van Rijswijk (directeur Park Lingezegen) en Liesbeth Oostenrijk (Voorzitter Herenboeren Lingezegen) op dinsdag 21 mei hun handtekening gezet onder de samenwerkings- en erfpachtovereenkomst. Met de ondertekening en ‘sleuteloverdracht’ is de langdurige samenwerking tussen Park Lingezegen en Herenboeren Lingezegen officieel gemaakt.

Nu de inkt op de overeenkomst droog is kan Herenboeren Lingezegen verder bouwen aan duurzame voedselvoorziening vóór en dóór inwoners uit de regio. Voorzitter van Herenboeren Lingezegen Liesbeth Oostenrijk; “Vandaag begint de toekomst van Herenboeren Lingezegen. We kijken er ontzettend naar uit om hier, samen met onze leden, duurzaam voedsel te produceren”.

“De leden van Herenboeren Lingezegen gaan letterlijk de vruchten plukken van het park” aldus Park-directeur Sven van Rijswijk. “Bovendien kunnen we de inkomsten uit de pacht weer gebruiken het park op andere plekken nog mooier te maken én er wordt door Herenboeren Lingezegen een waardevolle invulling gegeven aan ‘hun’ deel van het park.”

Sven van Rijswijk (directeur Park Lingezegen) en Liesbeth Oostenrijk (Voorzitter Herenboeren Lingezegen) tijdens de 'sleuteloverdracht'.
Sven van Rijswijk (directeur Park Lingezegen) en Liesbeth Oostenrijk (Voorzitter Herenboeren Lingezegen) tijdens de ‘sleuteloverdracht’.

Resultaat van uitgebreid twee jarig proces

De langdurige samenwerking tussen Herenboeren Lingezegen en Park Lingezegen is het resultaat van een proces van twee jaar. In het voorjaar van 2022 startte de parkorganisatie, samen met buurtbewoners en initiatiefnemers, een zoektocht naar een waardevolle invulling van het ‘Hoogeveld’ aan de Breedlersestraat.

Uit verschillende initiatieven werd door het bestuur van Park Lingezegen in september 2022 de voorkeur uitgesproken voor een ontwikkeling met Herenboeren Lingezegen. Vervolgens werd de samenwerking stap voor stap verder vorm gegeven. Met de ondertekening van de overeenkomst en de symbolische ‘sleuteloverdracht’ gaan Herenboeren Lingezegen en Park Lingezegen nu officieel langdurig met elkaar in zee.

Over Herenboeren Lingezegen

Een Herenboerderij is een kleinschalig coöperatief boerenbedrijf van ruim 200 huishoudens die samen eigenaar zijn van de boerderij en samen hun eigen duurzame voedsel verbouwen. Kwaliteit, duurzaamheid en biodiversiteit staan hoog in het vaandel van een Herenboerderij. Er zijn al 21 van dit soort boerderijen in Nederland, en sinds deze zomer is er ook een coöperatie actief in Park Lingezegen. De deelnemers/mede-eigenaren van de boerderij halen wekelijks hun oogst op. Die is biologisch geteeld en van het seizoen. En wat het extra leuk maakt: de leden komen uit de buurt en helpen vrijwillig mee met het werk op het land, de uitgifte van de oogst, het kluswerk aan de schuur of het communicatie- en promotiewerk. Twee boeren organiseren en begeleiden de werkzaamheden: zij zijn in dienst van Herenboeren Lingezegen. 

Meer informatie? Ga naar lingezegen.herenboeren.nl of kom naar de open dag van Herenboeren Lingezegen op 2 juni a.s.! Het is nog mogelijk om je als lid van Herenboeren Lingezegen aan te melden.

Herenboeren Lingezegen vanuit de lucht in de zomer van 2023
Herenboeren Lingezegen vanuit de lucht (opname zomer 2023).

Misschien vind je deze berichten ook interessant