Feestelijke opening vernieuwd Klompenpad Zeegsepad

Heel Park Lingezegen nu ontsloten via Klompenpaden!

Met de opening van het vernieuwde Klompenpad Zeegsepad is het nu mogelijk om Park Lingezegen van noord naar zuid te doorkruisen over Klompenpaden. Via grotendeels onverharde routes beleef je het park en al zijn bezienswaardigheden zo op een unieke manier!

Het Zeegsepad was een bestaand Klompenpad wat in 2014 gerealiseerd was in Park Lingezegen. De ‘oude’ route was zo’n 6 kilometer lang en liep in de omgeving van Ressen en langs de Bemmelse Zeeg. Door de uitbreiding loopt de route nu ook over Landgoed Doornik waarbij de route bezienswaardigheden als Huis Doornik en het Kasje van Doornik passeert. In totaal is er 6 kilometer wandelplezier bijgekomen, waarmee het Zeegsepad 11 kilometer lang wordt. Ook is het mogelijk om de route op te knippen waardoor twee kortere lussen van ieder ongeveer 6 kilometer.

Wandel door heel Park Lingezegen over Klompenpaden

Met de uitbreiding van het Zeegsepad is het nu mogelijk om héél Park Lingezegen te doorkruisen over Klompenpaden. Door verbindingsroutes is het mogelijk om via de klompenpaden Zeegsepad, Breedlersepad en Percksepad van noord naar zuid door Park Lingezegen te lopen. Een mooie manier om bijvoorbeeld nog die laatste training te doen voor de Nijmeegse Vierdaagse!

Vrijwilligers maken uitbreiding Zeegsepad mogelijk

De uitbreiding van het Zeegsepad is het resultaat van het harde werk van een zeer betrokken vrijwilligersgroep. Zij bedachten samen met Landschapsbeheer Gelderland en de parkorganisatie de route, stelden de routebeschrijving op en hielpen met het uitzetten van het pad.

Mede dankzij hun hulp kon de uitbreiding van het Zeegsepad gerealiseerd worden. Tijdens de opening werden de vrijwilligers, als dank voor hun inzet, nog eens extra in het zonnetje gezet.

Vernieuwde Zeegsepad vanaf nu te lopen!

Met de officiële opening is het vernieuwde Klompenpad Zeegsepad nu officieel klaar voor gebruik. Je kan starten vanaf Landwinkel De Woerdt, je volgt de route door de paaltjes met de oranje ‘Klompenpad-schildjes’ te volgen.

Meer informatie over het Zeegsepad en de routebeschrijving is te vinden op de website van de Klompenpaden via: https://klompenpaden.nl/klompenpad/zeegsepad/

Ook is de routefolder te koop bij verschillende verkooppunten (kijk voor actuele verkoopadressen op de www.klompenpaden.nl) en is het Zeegsepad te wandelen met de Klompenpaden-app.

Totstandkoming

Het Zeegsepad is tot stand gekomen met medewerking van grondeigenaren, Waterschap Rivierenland en andere partijen uit de streek. Het Klompenpad is gefinancierd door Provincie Gelderland, Park Lingezegen en de Nationale Postcode Loterij. De aanleg is gerealiseerd door Landschapsbeheer Gelderland met behulp van zeer betrokken vrijwilligers.

Misschien vind je deze berichten ook interessant