verhalen

16-09-2014 Nieuwe schoenen: het oog wil ook wat

Ik kom er niet onderuit: nadenken over hardloopschoenen. Die oude, witte binnengympen zijn versleten en heel erg niet hip. Maar vooral heel erg niet verantwoord.

Gevraagd en ongevraagd advies leert het volgende:

  • Goede hardloopschoenen zijn een must en kosten minstens honderd euro.
  • Hardloopschoenen zijn een complot van de industrie om toch nog een slaatje te slaan uit een enorm populaire, gratis sport.

Ik voel persoonlijk meer voor bewering twee (want: honderd euro voor een hobby die misschien maar vijf weken aanhoudt..), maar na een laatste reprimande (‘Lotty, dit is echt vragen om blessures!’) krijgt mijn gezonde verstand de overhand. En is mijn kooplust gewekt. Ha, ik mag nieuwe schoenen! Winkelen dus.

En dan blijkt hardloopschoenen kopen een ervaring op zich. Je wordt geacht een stukje door de winkel proef te lopen, om te zien hoe je loopt – en vooral wat daar aan mankeert. Ik in m’n weekendkloffie en met plakkende oksels (ik krijg het er warm van), onder toeziend oog van een niet onknappe winkelmedewerker: het is weer een charmante vertoning.

In ieder geval: mijn voeten vallen iets naar binnen, dus daar heb ik extra versteviging nodig. Lucky me: er zijn er twee in de aanbieding. 100 euro, een koopje. “Welke vind jij het mooiste?,” vraag ik mijn vriendin. De winkelmedewerker trekt een gezicht: Nee, welke zítten het lekkerste?

(Zo gek is die vraag toch niet? Je maakt mij niet wijs dat die mannen er niet hip bij willen lopen.)

Maar vooruit. Feitelijk zitten ze beide hemels (vergeleken met die gympen), en uiteindelijk valt de keus op dit tijdelijk afgeprijsde stel. Verantwoord, best profi… en ook best mooi! Doet het straks niet alleen minder pijn aan de voeten, maar ook minder pijn in de portemonnee.

Lot

Lotty is beginnende hardloper en doet mee aan de Lingezegenloop. Ze blogt daarover op parklingezegen.nl/lingezegenloop

Trefwoord(-en):

Agenda

nieuwsbrief

nieuwsbrief

Download de app

facebook

facebook-vind-ons-leuk

Geef een reactie

×