nieuws

26-09-2017 Nieuw fietspad tussen Elst en Lingezegen feestelijk geopend

Op de fiets van Elst naar Park Lingezegen gaat nu nog sneller via het Amadeuspad. Dit nieuwe fietspad is vrijdag 22 september officieel geopend door wethouder Wijnte Hol en buurtbewoners.

Mevrouw Wiedemeijer (80) woont al sinds 1970 in de Mozartstraat en onthulde als langstzittende bewoner de naam van dit nieuwe fietspad: het Amadeuspad. De naam verwijst naar de Mozartstraat waar het pad op aansluit. Buurtbewoner Feike Vlas gaf een korte terugblik op de ‘ontstaansgeschiedenis’ van dit pad en wethouder Wijnte Hol knipte het lint door. Een grote groep buurtbewoners en andere belangstellenden fietsten in vrolijke optocht over het nieuwe fietspad. Het fietspad steekt de Linge en de 1e Weteringsewal over en sluit daar aan op het bestaande fietspad in Park Lingezegen, in deelgebied De Park.

Wethouder Hol: “Van omwonenden, fietsers en wandelaars kregen we te horen dat er echt een ‘ontbrekende schakel’ was: iedereen wilde een snellere manier om vanuit Elst naar Park Lingezegen te komen, om te genieten van het moois dat Lingezegen te bieden heeft. Met dit nieuwe pad is die mogelijkheid er.”

Foto’s Suzanna Kolenbrander

 

Bekijk ook de uitzending van Editie Overbetuwe over de opening van het fietspad!

Trefwoord(-en): ,

Agenda

foot&food

nieuwsbrief

nieuwsbrief

Download de app

facebook

facebook-vind-ons-leuk

Reacties zijn gesloten.

×