verhalen

28-09-2014 Na regen komt zonneschijn

33, 4,6, 9,5, 336… Het is dat ik te oud ben om lijstjes boven m’n bed te hangen, maar anders. Super trots ben ik! Hardlopen in de sportschool: collega’s halen hun neus ervoor op (stelletje natuurfreaks), maar voor mij was dit het beste idee ooit.

Want ik ben gewoon verder dan ik dacht! Oké, ik had op dat moment zwaar de pest in, nooit gingen seconden zo traag, maar toen was daar het resultaat op het scherm:

  • 33 minuten op de loopband
  • 4,6 km afgelegd
  • Max 9,5 km per uur gelopen
  • 336 kcal verbrand

4,6 km, ik wist niet wat ik zag. Dat is al bijna 5! Alleen die kilocalorieën. Ik bedoel, 336 kcal, heb ik na al die moeite alleen maar een stukje appeltaart verbrand?

In ieder geval: dit had ik hard nodig. Het viel de laatste tijd zo tegen. Als ik niet drie teamleden zou duperen, was ik vorige week gestopt. Maar het zonnetje schijnt weer (letterlijk en figuurlijk). Twee dagen later heb ik ook nog een keer buiten gelopen. 4 x 8 minuten met korte tussenpozen. In totaal 5 km, volgens Google maps, dus ik weet nu hoe ver het is. Ik denk niet dat ik weer 9,5 km per uur heb gehaald, maar voor het eerst sinds lange tijd voelde ik me lekker moe en niet compleet total loss.

Heeft me tevens doen besluiten mezelf een weekend vrij te gunnen. Want m’n knieën vinden het niet zo leuk meer. Iets meer hersteltijd inplannen dus, terug van 4 naar 3 keer trainen in de week. Ik kan het schema dan niet helemaal afmaken, maar voor het eerst voel ik me daar niet ontevreden mee.

 

Lotty

 

Fotobijschrift: Inspirerend uitzicht vanuit de sportschool, de regen huilt met me mee. Ondertussen rijden auto’s af en aan. Met de auto naar de sportschool: kan iemand mij die logica uitleggen??

 

Lotty is beginnende hardloper en doet mee aan de Lingezegenloop. Ze blogt daarover op parklingezegen.nl/lingezegenloop

Trefwoord(-en):

Agenda

nieuwsbrief

nieuwsbrief

Download de app

facebook

facebook-vind-ons-leuk

Reacties zijn gesloten.

×