verhalen

25-06-2018 Mooiste plek van … Theo de Bruin

Bij zijn vader op de trekker in wat nu Arnhem-Zuid is, raakte Theo de Bruin (59) als kleine jongen al verknocht aan het Betuwse landschap. Die liefde voor de natuur en zijn omgeving is in de loop der jaren alleen maar sterker geworden.

Als lid van de Gebruikersraad heeft hij zich al ruim twaalf jaar ingezet voor de ontwikkeling van Park Lingezegen. Een van zijn favoriete plekken is Landgoed Doornik bij Bemmel.

‘Deze plek herbergt een stoere geborgenheid in zich. Met de dijk aan de horizon, het mooie heggenlandschap, de natuurakkers, de bloemenbermen, de vogels en insecten die daarop af komen, de paden er doorheen en natuurlijk het openluchtklaslokaal. Voorheen was dit landgoed bijna volledig agrarisch gebied. Door de ontwikkeling van Park Lingezegen en de inzet van vrijwilligers hebben we “verblijfskwaliteit” eraan toegevoegd. Mensen fietsen en wandelen er nu, kinderen spelen er en krijgen natuurlessen. Er worden feestjes gevierd en sommigen geven hier elkaar hun eerste zoen. Dat vind ik mooi. Een plek ontleent zijn bestaansrecht door de betekenis die mensen eraan geven. Je kunt hier de rust en het groen beleven, al hoop ik ook dat Landgoed Doornik ooit een kleinschalige horecagelegenheid krijgt. Dan krijgt dit park nog meer waarde voor bezoekers. Het hoort nu eenmaal bij de behoeften van de mens: die fietst en wandelt wat, en op een gegeven moment krijgt hij dorst en wil hij wat drinken op een terras.’

foot&food

nieuwsbrief

nieuwsbrief

Download de app

facebook

facebook-vind-ons-leuk

Reacties zijn gesloten.

×