logo

Mark Wintjes

wethouder Wintjes bewerkt2Mark Wintjes

adviseur

 

Contactgegevens:

telefoon: (024) 329 79 79

email: info@destadsregio.nl

 

 

 

Beschrijving

Als lid van het College van Bestuur van de Stadsregio Arnhem Nijmegen stuur ik op de uitvoering van strategische projecten die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van de regio. Zoals bijvoorbeeld de ontwikkeling van OV-knooppunten, die grote kansen bieden voor ruimtelijke ontwikkeling. Daarnaast ben ik vanuit de stadsregio verantwoordelijk voor ruimtelijke plannen als uitwerking van het Regionaal Plan. Eén van die plannen is de ontwikkeling van een regionaal landschapspark, met daar doorheen een fijnmazig regionaal netwerk van recreatieve routes.

 

Als je een stap terug doet, kun je zien hoe Arnhem en Nijmegen de afgelopen decennia naar elkaar zijn toegegroeid. Park Lingezegen vormt een prachtige groene buffer in het middengebied van de Stadsregio Arnhem Nijmegen. Het is het groene hart van de stadsregio, gelegen tussen belangrijke woningbouwlocaties in Arnhem Zuid en Nijmegen Noord.

 

Park Lingezegen is de buffer die de twee grote steden in de regio scheidt maar ook verbindt. Naar mijn idee draagt het park enorm bij aan de leefbaarheid van deze verstedelijkte regio, waar het fantastisch wonen en recreëren is.

 

>> terug naar het bestuur

nieuwsbrief

nieuwsbrief

facebook

facebook-vind-ons-leuk

×