Verhalen

22-03-2021 Maart = lammertijd! – Dagboek van een landgeit

Maart is een drukke maand voor de landgeiten. Dan worden namelijk de lammetjes geboren! En de bokken? Die zijn weer terug op hun vaste stek. Lees mee in het dagboek van een landgeit! 

Alle landgeitbokken lopen weer in de wei langs de Plaksche Uitweg. Diverse heren zijn op bezoek geweest bij de geiten. Sommige hebben zelfs een uitstapje gemaakt naar de duinen van Noord Holland. Er worden dus op verschillende plekken in het land lammetjes geboren waarvan de bokken in Park Lingezegen de vader zijn. Bij de familie Wouters thuis, de eigenaren van de landgeiten, volgt de ene geboorte de andere op. Er worden allemaal prachtige en gezonde lammetjes geboren. De een is bruin, de andere zwart of grijs maar allemaal hebben ze hier of daar iets wits. Voor de familie Wouters is het een drukke tijd maar ook een tijd om te genieten.

 

Dat er ook wordt genoten van de bokken in wei merkt de familie Wouters als we er zijn om de bokken te voeren. Regelmatig worden ze aangesproken door voorbijgangers. Ze vinden het leuk om iets te vertellen over de Nederlandse landgeit dus als ze ziet spreek Ben of Dia gerust aan! Sinds kort staat er ook een informatiebord bij de wei. Als Ben en Dia er niet zijn kunt u toch het een en ander lezen over de landgeiten.

 

Zo ben je weer helemaal bij, over het wel en wee in de landgeiten-wei.

 

Agenda

nieuwsbrief

nieuwsbrief

facebook

facebook-vind-ons-leuk

Reacties zijn gesloten.

×