nieuws

13-02-2017 Louis Dolmans genomineerd voor de ‘Gouden Grutto’!

Op de Doornik Natuurakkers in Park Lingezegen teelt Louis Dolmans op biologisch-dynamische wijze oude graanrassen. Hierdoor is het aantal broedvogels rondom de akkers sterk toegenomen. Vanwege zijn inzet is Louis nu genomineerd voor de ‘Gouden Grutto’, dé prijs voor de beste natuurboer van Nederland! U kunt tot 7 april op hem stemmen.

Investeren in weidevogelbescherming

Aan de prijs is ook een geldbedrag van 2500 euro verbonden wat door de winnaar gebruikt mag worden voor nog meer natuur op zijn bedrijf. Louis Dolmans: “Ik wil het prijzengeld graag inzetten voor weidevogelbescherming, specifiek voor het vernatten van mijn graslanden. Vochtig grasland is zeer gunstig voor weidevogels omdat dit meer voedsel bevat en beter doordringbaar is voor de vogelsnavel dan ‘droog’ grasland. Naast een gedekte tafel voor vogels is zo’n nat stuk weiland ook gewoon mooi, voor iedereen die het zien wil! Natte natuur levert namelijk prachtige bloemen en kruiden op.”

Natuurlijke landbouw in Park Lingezegen

De Doornik Natuurakkers zijn een mooi voorbeeld van natuurlijke landbouw in Park Lingezegen. De komende jaren zullen er verdere ontwikkelingen plaats gaan vinden in Park Lingezegen op het gebied van natuurlijke landbouw.

Over de Gouden Grutto

De Gouden Grutto is een initiatief van Vogelbescherming Nederland. Met de verkiezing wil Vogelbescherming biodiversiteit verankeren in het denken over duurzaamheid in de landbouw en voedselproductie. Met de Gouden Grutto zet de organisatie boeren die met natuur(beheer) bezig zijn in het zonnetje, zodat ze als inspiratiebron kunnen dienen voor collega-boeren.

Stemmen op Louis Dolmans kan op de website van Red de Rijke Weide. Stemmen kan tot 3 april!

Agenda

nieuwsbrief

nieuwsbrief

Download de app

facebook

facebook-vind-ons-leuk

Reacties zijn gesloten.

×