Verhalen

23-01-2020 Lingezegen door de lens van Imke van Loon – Martens

De mooiste plek van: Imke van Loon – Martens

Imke van Loon-Martens heeft de afgelopen jaren veel gefotografeerd in Park Lingezegen. Op haar Instagram kan je als het ware de ontwikkeling van het park volgen. Wij vroegen haar naar haar favoriete plek! 

Fijne draadjes spinrag in het ochtendlicht. Druppels op een afgevallen blad. Een bruine kikker in modderige kinderhandjes. Het zijn juist de alledaagse dingen die het oog trekken van semiprofessioneel fotograaf Imke van Loon-Martens. De schoonheid van eenvoud. Wie zo kijkt ziet eigenlijk in heel Lingezegen een mooiste plek.

De tijd dat je als fotograaf de ganse dag met een tas vol lenzen rondsjouwde ligt definitief achter ons. En je hoeft ook geen uren op je buik in de struiken te liggen, wachtend op het perfecte plaatje. Vindt althans Imke van Loon-Martens, wiens vlammetje voor fotografie een beetje gedoofd was – tót de iPhone ten tonele verscheen. Nu heeft ze er weer “dikke schik” in.

“Als je veel om je heen kijkt, zie je hoe mooi Nederland is,” verklaart ze. Neem zo’n paardenbloem. Dodelijk saai, maar ga er een fotograferen en je ziet ineens hoe mooi hij is – een bloem met talloze puur-gele mini-bloemen. En eigenlijk is zo’n foto veel meer dan de werkelijkheid: hij vertelt een verhaal. En daaraan kan de kijker een eigen invulling geven, met plek voor een eigen gevoel.

Het nieuwe stuk Waterrijk, waar je je door de bruggen en de vlonders net in Zweden waant, of het water vanaf het vogelkijkscherm – de golfjes, dan weer de gladde spiegel: genoeg mooie plekken. Maar dé mooiste plek? Als je anders kijkt naar gewone dingen, is die mooiste plek overal.

Pech voor de rubriek die nou net ‘de mooiste plek’ heet, fijn voor iedereen die Lingezegen komt verkennen. Vergeet dan vooral niet van al dat moois te genieten. Zoals Imke doet: met de kinderen altijd even zilverreigers tellen, en daar komt geen fototoestel aan te pas.

Wil je meer zien van Imke haar foto’s? Neem dan een kijkje op haar Instagram: https://www.instagram.com/imker.fotografie/ 

 

Reacties zijn gesloten.

×