Nieuws

24-10-2022 Leer appelbomen snoeien met de Park-Pomoloog in Park Lingezegen

In Park Lingezegen bij Elst is dit voorjaar een bijzondere boomgaard geopend: Bongerd De Perck. Op zaterdagochtend 19 november geeft Park-Pomoloog Michael Witjes hier de workshop snoeien. De workshop is voor iedereen die wil leren om iets oudere appelbomen te snoeien. De ochtend start met koffie/thee en natuurlijk appeltaart.

Tijdens de workshop leer je hoe je groei, maar vooral de opbouw van een boom kan stimuleren met snoei. Je leert kijken naar de boom en de basis beginselen van het snoeien. De workshop wordt gegeven door Park Pomoloog Michael Witjes. Vanuit zijn kennis en jarenlange ervaring weet hij als geen ander dat je ook in de zomer onderhoud aan je fruitbomen kunt plegen.

Natuur is uitgangspunt

In de Boomgaard De Perck wordt met de natuur mee gewerkt. De boomgaard bevat ruim 300 bijzondere appelrassen. De complete boomgaard werd vanuit Someren overgebracht naar Park Lingezegen en in mei officieel geopend. De eigenaar noemt het ook wel een ‘genenbank voor appelbomen die nu op een goede plek terecht gekomen is’.

Meer informatie en aanmelden

De workshop kost 30 euro inclusief koffie/thee en appeltaart. Meer informatie en aanmelden kan via www.hetappelland.nl/agenda/.

De workshop wordt mede mogelijk gemaakt door Park Lingezegen.

Agenda

nieuwsbrief

nieuwsbrief

facebook

facebook-vind-ons-leuk

Reacties zijn gesloten.

×