Landerij De Park als natuurlijk knooppunt korte ketens

Landerij de Park is geen voedselproducent, stelt  bestuurslid Frederike Kadijk. “Natuurlijk hebben we een moestuin, een kas en een bijenstal, maar die hebben op de eerste plaats een educatieve functie. We willen graag onze bezoekers laten zien en ervaren hoe alles groeit en bloeit en dat natuurlijk voedsel gezond is en vlakbij.”

Landerij De Park is geen voedselproducent, stelt  bestuurslid Frederike Kadijk. “Natuurlijk hebben we een moestuin, een kas en een bijenstal, maar die hebben op de eerste plaats een educatieve functie. We willen graag onze bezoekers laten zien en ervaren hoe alles groeit en bloeit en dat natuurlijk voedsel gezond is en vlakbij.”

Lingezegen-producten op de kaart

“We verkopen nu wel wat groenten uit de moestuin of potjes honing van Landerij De Park en mogelijk dat we in de toekomst allerlei producten uit Park Lingezegen kunnen verkopen. Nu al worden groenten en eetbare bloemen uit onze eigen tuin wel eens in de keuken van DROOM! De Landerij verwerkt. En we willen ons graag inzetten dat DROOM! De Landerij én andere restaurants in de regio producten uit Park Lingezegen op de kaart gaan zetten.”

 

De natuur laten proeven

Daarom draait Landerij De Park mee in het project Korte Ketens Lingezegen, bedoeld om eten van dichtbij ook zo dichtbij mogelijk aan de consument te verkopen. “Op de eerste plaats om bezoekers de natuur te laten, voelen, proeven, ruiken, horen en zien. Maar ook omdat we de vanzelfsprekende ontmoetingsplek zijn waar natuurbewuste inwoners met elkaar in gesprek kunnen gaan tijdens evenementen, bijeenkomsten en workshops. Dat maakt Landerij De Park tot het natuurlijke knooppunt voor het initiatief van de korte ketens.”

(H)eerlijk Lingezegen

Landerij De Park is een van de partners in het project (H)eerlijk Lingezegen.(H)eerlijk Lingezegen is een samenwerking van verschillende lokale voedselproducenten uit Park Lingezegen. Allemaal hebben ze zeldzame vee- of plantenrassen waar heerlijke producten van gemaakt worden. Samen gaan we werken aan het op de kaart zetten van deze lokale producten.

Daarbij wordt in ‘korte ketens’ gewerkt met kleine afstanden tussen producent en consument. De nadruk ligt op biologisch en verantwoord geproduceerde producten, maar ook niet-biologische producenten kunnen aansluiten. Door voedsel ‘rechtstreeks’ van de boeren te kopen hoeft voedsel minder grote afstanden af te leggen van de producent naar de consument. En dat is weer beter voor het milieu en levert het de boer een goede  prijs op voor zijn product.

Lees meer over het project (H)eerlijk Lingezegen op www.parklingezegen.nl/heerlijk-lingezegen

Misschien vind je deze berichten ook interessant