nieuws

5-10-2017 Kralenprocessie in Park Lingezegen

Park Lingezegen heeft een hele rijke geschiedenis, al van ver voordat de naam Lingezegen überhaupt gebruikt werd. Denk aan de Romeinse nederzettingen en de Tweede Wereldoorlog. Bij de aanleg van dit nieuwe landschapspark zijn er vele vondsten gedaan, zoals prachtige kralen uit de Vroege Middeleeuwen.

Kralen processie
Tijdens de Nationale Archeologiedagen 2017 zetten Park Lingezegen en het Tempel | Kerk Museum op zaterdag 14 oktober de eerste stap in het tonen van de vondsten. Dan worden de kralen van wat ooit een mooie ketting was, in een ‘processie’ van Park Lingezegen naar het museum gebracht, zodat iedereen ze kan bekijken en bewonderen.

Wandel mee!
We starten bij de Pakschuur van Landerij De Park (De Park 12 in Elst). Hier is iedereen om 14:00 uur welkom. Na een kop koffie, wandelen we door Park Lingezegen naar het Tempel | Kerk Museum in Elst. Onderweg vertelt Harry Pape, archeologisch adviseur van Park Lingezegen, over vroegere tijden en de herkomst van de kralen. Na een klein uur geeft wethouder Ron van Hoeven van de gemeente Overbetuwe de kralen een mooie plek in het museum. Daarna vertelt Harry Pape kort over archeologisch onderzoek in Park Lingezegen en de koppeling met het Tempel | Kerk Museum in Elst. Tussen 15:45 en 16:30 uur is iedereen welkom voor een rondleiding om de beroemde resten van twee Romeinse tempels te bewonderen, die onder de Grote Kerk liggen.

Deelname is gratis. Wel graag aanmelden via info@parklingezegen.nl

 

Trefwoord(-en):

Reacties zijn gesloten.

×