nieuws

15-07-2016 Kinderen nemen Raddraaier in gebruik

Waterspeelplaats ‘Raddraaier’ is open! Op het terrein van Landerij De Park in Park Lingezegen kunnen kinderen vanaf nu heerlijk met elkaar spelen en ontdekken. Kinderen van BSO De Landerij namen de waterspeelplaats meteen in gebruik.

Een ‘niet standaard’ ontwerp

‘Een eyecatcher, een waterspeelplaats die niet standaard is.’ Met die opdracht gingen ontwerpers Janny Schokker en Marc Leeflang (Vandatsoortdingen|5D) in september vorig jaar aan de slag. Met trots presenteerde het tweetal vrijdag 15 juli het eindresultaat.

Vandatsoortdingen5D_fc-page-001

 

 

Samenwerken

Terecht, want de Raddraaier viel meteen bij de aanwezige kinderen in de smaak. Overal is wat te ontdekken: de waterpomp, het enorme rad, de verschillende gootjes en pijpen. Schokker legt uit: “We hebben er een echte watermachine van gemaakt. De kinderen moeten samenwerken en kunnen overal keuzes maken en dingen ontdekken.”

Leren spelen met water en zand

De Raddraaier is een initiatief van Park Lingezegen en Waterschap Rivierenland. Mathieu Gremmen, bestuurder van waterschap en Park Lingezegen: “Waterschap Rivierenland heeft in heel Park Lingezegen water aan kunnen leggen, en daar zijn we bijzonder blij mee. Maar we wilden ook graag iets in Park Lingezegen nalaten. Wij speelden vroeger allemaal zelf het liefste in de zandbak en met water. Ik denk dat het goed is dat kinderen nu ook leren spelen met water en zand.”

U vindt Raddraaier achter Landerij De Park, De Park 12, Elst.

Foto’s: Kirsten den Boef

Trefwoord(-en):

nieuwsbrief

nieuwsbrief

facebook

facebook-vind-ons-leuk

Reacties zijn gesloten.

×