Nieuws

24-04-2020 De Hoge Noot is klaar voor gebruik!

De laatste hand is gelegd aan spoorbrug Hoge Noot in Park Lingezegen. Vanaf vrijdag 24 april kunnen voetgangers en fietsers de brug gebruiken om het spoor tussen De Park en Het Waterrijk over te steken. De brug is geopend voor gebruik door wethouder Wijnte Hol van de gemeente Overbetuwe en parkdirecteur Sven van Rijswijk. 

Alternatieve ingebruikname Hoge Noot

Vanwege de maatregelen van het coronavirus is een opening met publiek er bij nu niet mogelijk.  Maar de Hoge Noot ligt er om gebruikt te worden. Daarom is de nieuwe brug al geopend voor gebruik door wethouder van de gemeente Overbetuwe Wijnte Hol en Parkdirecteur Sven van Rijswijk. (Bekijk ook de video). Daarmee is het startsein gegeven om de brug te gebruiken en kunt u er vanaf nu overheen. Wanneer de maatregelen van het coronavirus het toelaten, houden we nog een feestelijke opening.

Spoorbrug is blikvanger in Park Lingezegen

De spoorbrug is een echte blikvanger en ligt over het spoor in het verlengde van de Notenlaan in Elst. Deze weg, met walnootbomen langs de kant, loopt vanaf deelgebied De Park naar het oosten. Wandelaars en fietsers hoeven dan geen omweg meer te maken via de 1e Weteringsewal. Zij kunnen vanaf nu (vrijdag 24/04/2020) het spoor tussen Arnhem en Nijmegen oversteken via de nieuwe wandel- en fietsbrug.

Over spoorbrug Hoge Noot

De brug is ontworpen door Architectenbureau Korth Tielens en aangelegd door Strukton Civiel Noord & Oost, in samenwerking met ProRail en Park Lingezegen.

Wilt u meer weten over de spoorbrug? Kijk dan op www.parklingezegen.nl/spoorbrug

nieuwsbrief

nieuwsbrief

facebook

facebook-vind-ons-leuk

Reacties zijn gesloten.

×