logo

Hof Bredelaar

Welkom op Hof Bredelaar!

Hof Bredelaar wordt een CSA zelfoogsttuin. ‘CSA’ staat voor community supported agriculture, Dat betekent landbouw in samenwerking met de gemeenschap. Vertrouwen in en zorg voor elkaar en de natuur zijn hierbij de basis. Met een oogstaandeel draag je bij aan een eerlijke en duurzame vorm van landbouw, en deel je mee met de kosten voor de tuin.

Hoe werkt het?

Wanneer je deelnemer wordt koop je aan het begin van het seizoen een oogstaandeel. Met het oogstaandeel en dan mag je, wanneer het jou uitkomt, het hele seizoen op de tuin komen oogsten (van ongeveer half mei tot half november, zo’n 26 weken per jaar.) Daarbij oogst je alleen wat je op korte termijn vers gaat eten. Zo houden we voor iedereen genoeg aanbod. Omdat je zelf oogst, kan je de groentes die je niet zo lekker vindt laten staan en van wat anders iets meer meenemen. Uiteraard wordt je geleerd hoe je op een goede manier kan oogsten.

Dirk Hakze aan het werk tijdens de opbouw van The Colorfield Performance.

Voor wie is het?

Hof Bredelaar is er voor inwoners uit de omgeving van Elst en Bemmel, Arnhem-Zuid en Nijmegen-Noord. Hier kunnen zij verse groenten en fruit oogsten, direct van het land!

Hoe wordt Hof Bredelaar beheerd?

De tuin wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met de natuur. We telen volledig biologisch met respect voor plant en dier en werken daarbij zoveel mogelijk handmatig. Hier kunnen we alle hulp bij gebruiken. De cliënten van de naastgelegen dagbestedingslocatie van Philadelphia helpen ons met allerlei werkzaamheden en we worden ook ondersteund door vrijwilligers. En dan nog de varkens, zij verdienen het ook om hier vermeld te worden, zij wroeten de grond om zodat we deze niet hoeven te ploegen.

 

De bodem en het bodemleven geven we vanaf de start extra veel aandacht en dat blijven we nog de komende jaren voortzetten om de bodem verder op te bouwen. De beloning daarvoor zullen gezonde en zeer smaakvolle groenten zijn.

Waar vind ik Hof Bredelaar?

De zelfoogsttuin Hof Bredelaar vind je in Park Bredelaar (Breedlersestraat 7, 6662 NP, Elst).

Kosten, Aanmelden & Meer informatie

De prijs voor een volwassen persoon (vanaf 14 jaar) is per oogstaandeel tussen de 275 - 325 euro (je bepaalt zelf wat je betaalt). Kinderen onder de 14 jaar betalen 10x hun leeftijd. Meer informatie over hoe deze prijzen tot stand zijn gekomen vind je door hieronder te klikken op de knop 'Meer Informatie'.

Pionierskorting

Dit jaar start Hof Bredelaar met een beperkt aantal deelnemers. Heb je zin om  mee te pionieren als oogstaandeelhouder? Dan krijg je het komend seizoen een pionierskorting van 10% op je oogstaandeel. Als je interesse hebt, kan jij je alvast opgeven via de onderstaande button. Wees er vroeg bij, want de lijst raakt snel vol!

 

Ik wil graag eerst nog wat meer informatie!

Ik heb interesse en wil me direct aanmelden!

Over de beheerders

Wij zijn Angelique en Floor, en starten dit jaar Hof Bredelaar op Park Bredelaar. De afgelopen jaren werden daar voornamelijk vergeten groenten gekweekt. Onze bedoeling is om een heel breed assortiment aan groente, fruit, eetbare- en snijbloemen te gaan kweken zodat de hof een kleine bio-diverse oase binnen Lingezegen wordt.

 

Naast ons bestaan als tuinder, werken wij allebei in het onderwijs. Angelique is kunst- en techniek-docent op het Flexcollege in Nijmegen, Floor is verbonden als docent aan de Universiteit van Amsterdam en aan de Vrije Universiteit. Deze combinatie met het onderwijs komt ons goed uit aangezien we Hof Bredelaar ook verder willen ontwikkelen als educatieve tuin. Groene vingers hebben we allebei van huis uit, Angelique heeft in het afgelopen jaar de cursus Agro-ecologie in praktijk op de Ommuurde Tuin in Renkum gevolgd. Floor heeft aan de Warmonderhof biodynamische landbouw gestudeerd. Samen hebben wij ontzettend veel zin iets prachtigs van Hof Bredelaar te maken; een plek waar het goed vertoeven is voor groot en klein, waar biodiversiteit zegeviert, waar mensen de heerlijkste gewassen kunnen komen oogsten.

 

Hofdames Angelique & Floor

×