Het Landbouwland

Ingeklemd tussen deelgebied Het Waterrijk in het noorden en Elst in het westen ligt Het Landbouwland. Hier houden boeren blijvend een plek. Het gebied is door zijn weidsheid aantrekkelijk om in te fietsen of skeeleren, of om een flinke wandeltocht of buitenrit te maken.

 

 

Wat is er allemaal gebeurd?

In dit gebied is een netwerk van fiets- en wandelpaden aangelegd, en mogelijk ook ruiterroutes. Deels vallen deze paden samen met twee natuurverbindingszones. Er komen kleine parkjes die op een bijzondere, eigen wijze worden ingericht, bijvoorbeeld door kunstenaars.

 

 

Wat is er verder mogelijk?

Het Landbouwland biedt bij uitstek mogelijkheden om de band tussen stad en land te verstevigen. Boeren kunnen naast hun boerenbedrijf een neventak beginnen in de zorg, educatie, horeca, recreatie of verkoop aan huis. Het gebied is door zijn omvang en openheid ook heel geschikt voor duursporten. De doorlopende Singel wordt hier bijvoorbeeld gevormd door kersenbomen.

 

 

Hoe zou het zijn in 2025?

… ongekende vergezichten … lekker lang fietsen, stevig wandelen, een flink eind rechtdoor skeeleren … boeren aan het werk … sapjes, hapjes, streekproducten op de boerderij … zien hoe voedsel groeit en bereid wordt … schoolklassen en verjaarspartijtjes op de boerderij … de Betuwe proeven …

nieuwsbrief

nieuwsbrief

facebook

facebook-vind-ons-leuk

×