Nieuws

15-08-2017 Festival De Oversteek 2017 in Park Lingezegen

Op 10 september is de negende editie van Festival De Oversteek op maar liefst 13 locaties in en om Park Lingezegen. Er zijn zo’n 25 acts in alle genres: muziek, theater, dans, literatuur, beeldende kunst en meer.

Nieuwe onderdelen

Een bezoek aan het festival is een bijzondere wandeling of fietstocht door prachtige natuur en langs bijzondere cultuurhistorie. Nieuw in 2017 is Atelier TAW: twaalf jonge en talentvolle theater- en dansmakers maken avontuurlijke voorstellingen speciaal op locatie voor Festival De Oversteek. Ook kun je voor de tweede keer mee met Expeditie Noord: een avontuurlijke kunststruintocht door het Rivierenpark. Beeldend kunstenaar Isolde Venrooy neemt je mee op sleeptouw en betrekt je in haar visie op het landschap.

Programma vol hoogtepunten

Enkele hoogtepunten uit het rijke programma: De Kift laat zijn fanfarepunk horen in de schuur van LuilekkerLent. De Vlaamse singer-songwriter Bony King speelt onder de fruitbomen in Boomgaard Smitjesland. Jan Terlouw Junior & The Nightclub (jongste telg van beroemde familie schrijvers en componisten) maakt het erf van Betuwe Brassica onveilig. In het Sprokkelbos zetten de makers van TG Mathilda een theatrale verhaallijn uit: Waldeinsamkeit. Er is muziek in Pompstation Stroom (voorheen Das Kabinett), met optredens van de Nijmeegse songsmid Dan Hair en het Vlaamse cabarocktrio KOLFSKOP. Ook het geschreven én gesproken woord komt aan bod: de jonge Nijmeegse auteurs Wout Waanders en Laurens van der Linde brengen als De Jonge Blonde Goden de muziektheatervoorstelling 2 op reis.

Ook voor de jongste Overstekers is genoeg te beleven: in Boomgaard Smitjesland lezen Lieve & Judith voor uit beroemde kinderboeken en begeleiden dit met prachtig harpspel. Elvira Visser maakt de hele dag fleurige bloempotjes bij Betuwe Brassica.

Het volledige programma van Festival De Oversteek is te vinden op festivaldeoversteek.nl. Kaartjes zijn online te koop voor € 17,50. Kinderen tot 16 jaar hebben gratis toegang.

Reacties zijn gesloten.

×