Nieuws

9-03-2020 Nieuwe locatie De Lentse Aarde feestelijk geopend

De Lentse Aarde heeft een nieuwe plek in Park Lingezegen: ‘Doorniks Hof’. Op maandag 9 maart is deze feestelijk geopend door wethouders Harriët Tiemens (gemeente Nijmegen) en Theo Janssen (gemeente Lingewaard) en leerlingen van Basisschool Het Talent uit Nijmegen. 

Gezellige drukte op Doorniks Hof

Het was een gezellige drukte op ‘Doorniks Hof’, de nieuwe locatie van De Lentse Aarde op Landgoed Doornik. Ruim 50 geïnteresseerden en vrijwilligers en 60 basisschoolleerlingen van Het Talent uit Nijmegen waren aanwezig bij de opening. In een zacht lentezonnetje onthulden wethouders Theo Janssen en Harriët Tiemens, samen met twee leerlingen van Het Talent, het paneel bij de ingang van het terrein. Daarmee is De Lentse Aarde definitief neergestreken in Park Lingezegen!

 

Inplanten vlechthaag door leerlingen Het Talent

Voor aanvang van het ‘officiële’ deel van de opening was er al veel werk verzet door leerlingen van Het Talent. Zij waren een uur eerder gestart met het inplantten van een vlechthaag rondom het terrein. IJverig gingen ze met schoppen en stekjes aan de gang. Mede dankzij de ondersteuning van een grote groep vrijwilligers onder leiding van Louis Dolmans werden flink meters gemaakt!

Het Talent bewerkte op de oude locatie van De Lentse Aarde al een perceel en zij ‘verhuizen’ nu mee naar de nieuwe locatie. We hopen dat ze veel mooie groeiseizoenen tegemoet gaan op Doornikse grond!

 

Bedankboom voor Josan Meijers

Als speciaal onderdeel van de opening werd Josan Meijers bedankt voor haar werk voor Park Lingezegen. Van 2012 tot 2019 was zij bestuursvoorzitter van Park Lingezegen. Als dank voor haar is  haar een winterlinde aangeboden.

 

Van Lent naar Doornik

Moestuinvereniging De Lentse Aarde had vijf jaar lang een tuincomplex aan Smitjesland in Nijmegen-Lent. Toen de gemeente Nijmegen hier woningen wilde gaan bouwen moest er gezocht worden naar een nieuwe locatie. Deze is gevonden in Park Lingezegen, naast het Openluchtklaslokaal. Er ligt nu 5500 vierkante meter tuin klaar voor de leden van De Lentse Aarde. Hier kunnen zij naar hartenlust op biologische wijze kunnen tuinieren!

Meer informatie over De Lentse Aarde op vindt u op: www.delentseaarde.nl

 

Reacties zijn gesloten.

×