logo

Workshop appelbomen snoeien in Park Lingezegen

Workshop appelbomen snoeien in Park Lingezegen

Wanneer

19 november 2022    
09:30 - 12:00

In Park Lingezegen bij Elst is dit voorjaar een bijzondere boomgaard geopend: Bongerd De Perck. Op zaterdagochtend 19 november vindt hier de workshop snoeien plaats. Voor iedereen die wil leren om iets oudere appelbomen te snoeien. De ochtend start met koffie/thee en natuurlijk appeltaart.

De workshop wordt gegeven door de initiatiefnemer van een andere bijzondere boomgaard in Park Lingezegen, Het Appelland. Michael Witjes geeft liefst iedereen de liefde voor het landschap en in het bijzonder voor hoogstamfruit. Vanuit zijn kennis en jarenlange ervaring weet hij als geen ander dat je ook in de zomer onderhoud aan je fruitbomen kunt plegen.

In Bongerd De Perck staan appelbomen die al iets ouder zijn. Stimuleren van groei maar vooral ook opbouw en behoud van de vorm zijn hier het doel van het snoeien. Tijdens de workshop leer je kijken naar de boom en de basisbeginselen van het snoeien.

Natuur is uitgangspunt

Op Het Appelland in Park Lingezegen is de natuur steeds het uitgangspunt. Zo wordt er weinig gemaaid, wordt de bodem met rust gelaten en wordt geen gifspuit gebruikt. In de boomgaard staan niet alleen appelbomen maar ook hazelaars, zwarte bessen, lindes, peren en andere noten en struiken om zo meer biodiversiteit te krijgen.

Ook in de Bongerd De Perck wordt met de natuur mee gewerkt. De boomgaard bevat ruim 300 bijzondere appelrassen. De complete boomgaard werd vanuit Someren overgebracht naar Park Lingezegen en in mei officieel geopend. De eigenaar noemt het ook wel een ‘genenbank voor appelbomen die nu op een goede plek terecht gekomen is’.

Meer informatie en aanmelden

De workshop kost 30 euro inclusief koffie/thee en appeltaart. Meer informatie en aanmelden kan via www.hetappelland.nl/agenda.

De workshop wordt mede mogelijk gemaakt door Park Lingezegen.

twitter header

Agenda

<< nov 2022 >>
mdwdvzz
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

nieuwsbrief

nieuwsbrief

facebook

facebook-vind-ons-leuk

×