logo

Wie past de hoed van Lingezegen? – Wandeling 1

evenementafbeelding

Datum/Tijd
1 mei 2022
13:00 - 16:00

Organisatie
Hortus Civitatus 


Wie past de hoed van Lingezegen? Met die vraag gaat de werkgroep Hortus Civitatus op 1 mei op  pad in Park Lingezegen op hun wandeling ‘Flora Romana’. Onderweg kunnen deelnemers en voorbijgangers gefotografeerd worden met speciaal gemaakt hoeden met romeinse bloemen en kruiden uit Park Lingezegen.

Romeinse bloemen en kruiden

Tijdens hun opmars naar het noorden hebben de romeinen veel meegebracht  naar onze regio. Een van de dingen die de Romeinen meebrachten waren allerlei soorten bloemen en kruiden, die je tot op de dag van vandaag nog terug kan vinden in ons landschap. Het is de ‘natuurlijke erfenis’ uit de Romeinse tijd. Om meer aandacht te vragen voor dit natuurlijke erfgoed heeft werkgroep Hortus Civitatus uit Nijmegen het unieke kunstproject ‘Wie past de hoed van Lingezegen’ gestart.

Op 1 mei, de dag van het Romeins Lentefeest ter ere van godin Flora, wandelt de werkgroep door Park Lingezegen waarbij zij stil staan bij de kruiden en bloemen die de Romeinen hier naar toe brachten.

‘Wie past de hoed van Lingezegen?’

De wandeling is onderdeel van het kunstproject ‘Wie past de hoed van Lingezegen?’. In dit project worden vilten hoeden, ontworpen door Alessia Messina uit Florence, versierd met kruiden en bloemen afkomstig uit het Romeinse ‘natuurlijk erfgoed’. De kruiden en bloemen zullen tijdens de wandeling geplukt worden en verwerkt in de hoeden door kunstenaar Boudewijn Corstiaensen van de werkgroep Hortus Civitatus. Van de dragers van de hoeden zullen portretfoto’s gemaakt worden die later tentoongesteld worden in Kasteel De Kinkelenburg in Bemmel.

Deelnemen aan het kunstproject

Wil je deelnemen aan dit bijzondere kunstproject en kijken of jou dat ‘Hoed van Lingezegen’ past? Wandel dan 1 mei mee!

Deelnemers kunnen zich aanmelden voor een wandel- en fotosessie op 1 mei 13.00 uur. Er wordt gestart vanaf de parkeerplaats aan de Vossenpelssestraat in het zuiden van Park Lingezegen.

Aanmelden kan bij Boudewijn Corstiaensen via b.corstiaensen@planet.nl.

Wil je aansluiten maar ben je 1 mei verhinderd? Dan kan je ook nog op in ieder geval twee andere data meelopen:

  • 19 juni wordt gelopen onder de oude Notenbomen van de Notenlaan bij De Park. (Start om 13:00 uur)
  • 10 juli bij het voedselbos De Santackergaard. (Start om 13:00 uur)

 

Kaart wordt geladen...


Terug naar de evenementenlijst

twitter header

Agenda

<< jul 2022 >>
mdwdvzz
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

nieuwsbrief

nieuwsbrief

facebook

facebook-vind-ons-leuk

×