logo

GEANNULEERD – Nacht van de nacht, over uilen en sterren in het donker

evenementafbeelding

Datum/Tijd
24 oktober 2020
19:00 - 21:00

Organisatie
Landerij De Park 


-IN VERBAND MET DE MAATREGELEN OM DE VERSPREIDING VAN HET CORONAVIRUS TEGEN TE GAAN IS DIT EVENEMENTE GEANNULEERD – 

 

Op 24 oktober tijdens de Nacht van de Nacht organiseert Landerij De Park een Unieke avond over Uilen en Sterren in het donker!
Wist je dat er elk jaar in Nederland de Nacht van de Nacht wordt gehouden? Dan doen we alle lampen uit. Eng? Nee joh, wel heel bijzonder!!!

Laat het donker het donker zijn en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens De Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting. Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de 16e keer georganiseerd!

Om 19:00 uur starten we de avond, met een lezing over de Uilen, de dieren van de nacht en wel de uilen die in de Betuwe leven, die jij dus zou kunnen zien, of horen!

Frans Jacobs van Stichting Stone geeft deze lezing en neemt je mee op reis met de uil. Dus kom met je ouders, opa en oma of oom en tante en doe met ons mee! Nadat Frans Jacobs jullie veel verteld heeft over de uilen gaan we naar buiten om een wandeling in het donker te maken. Wist je dat nachtdieren niet van licht houden? Zij zien meer in het donker, terwijl wij juist een lamp aan doen, als je tijdens de wandeling heel stil bent en wij alle lichten uit laten, HOREN en wie weet ZIEN we wel nachtdieren. Onze ogen wennen namelijk aan het donker, dus in het begin is dat even gek en lastig, maar daarna gaan we meer zien.
Welke dieren hoor je dan? Dat zal allemaal verteld worden door onze gidsen. Een bijzondere en best spannende wandeling dus.

Is dat het? Nee we hebben daarna nog iets in petto!

We willen je bij helder weer graag laten kennismaken met het heelal. Oké een stukje en alleen het gedeelte wat wij vanaf hier kunnen zien. Een sterrenkundige zal je van alles vertellen, over de sterren en de sterrenstelsels. Juist nu tijdens De Nacht van de Nacht, als alle lampen uit zijn, zie je de maan en de sterren nog veel beter! Weet jij al veel van sterren? Hoe ze ontstaan zijn en hoe oud ze zijn? Vast al wel, of nog niet? Nou de sterrenkundige, de heer Hardew Angad Gaur, zal je hier veel over vertellen. Bij mooi helder weer ook buiten zodat je direct iets kunt zien. Bij regen of bewolkt weer binnen. De sterrenkundige zal je een stukje meenemen in het heelal aan de hand van zijn verhaal en de beelden.

Aanmelden en kosten:

Lijkt dit je iets? En wil je meer weten over sterren en uilen de dieren van de nacht,
schrijf je dan in voor De Nacht van de Nacht en stuur een mailtje naar landerijdepark.activiteiten@gmail.com
Graag naam, leeftijden van de kinderen en welk programmaonderdeel je wilt volgen: uilen, sterren of hele avond

Opgeven kan voor:

1) De gehele avond van 19:00 tot ongeveer 21:00 uur; kosten 3,50
2) Uilen, de dieren van de nacht lezing en wandeling (geschikt voor 7 jaar en ouder) van 19:00 tot ongeveer 20:00 uur ; kosten 2,50
3) Sterren lezing en bij helder weer buiten uitleg (geschikt voor 10 jaar en ouder) van 20:00 tot ongeveer 21:00 uur; kosten 2,50

Geef je snel op! Er kan maar een klein aantal mensen deelnemen. Vol is vol.

 

Kaart wordt geladen...


Terug naar de evenementenlijst

twitter header

Agenda

<< nov 2020 >>
mdwdvzz
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

nieuwsbrief

nieuwsbrief

facebook

facebook-vind-ons-leuk

×