Nieuws

19-07-2019 Eerste paal spoorbrug geslagen

Op donderdag 18 juli heeft Harriët Tiemens, wethouder van de Gemeente Nijmegen en bestuurslid van Park Lingezegen, de eerste paal van de spoorbrug bij De Park geslagen, waarmee symbolisch de aanleg van de brug is gestart. De brug zal voor voetgangers en fietsers een verbinding vormen tussen deelgebieden De Park en Het Waterrijk in Park Lingezegen.

Spoorbrug wordt ‘landmark’

Het slaan van de symbolische eerste paal was het startsein voor de aanleg van een ware ‘landmark’. De markante spoorbrug komt te liggen over het spoor in het verlengde van de Notenlaan in Elst, die vanaf deelgebied De Park naar het oosten loopt. Wandelaars en fietsers hoeven dan geen omweg meer te maken via de 1e Weteringsewal, maar kunnen het spoor tussen Arnhem en Nijmegen oversteken via de nieuwe wandel- en fietsbrug.

Harriet Tiemens slaat de eerste paal van de spoorbrug. Foto: Ivo Hutten

 

Kers op de taart

Aan de andere kant van het spoor loopt de Notenlaan verder naar Het Waterrijk. Daar ligt voor wandelaars en fietsers nog een barrière: de Rijksweg-Noord. De Rijksweg-Noord kreeg eerder al een veilige oversteekplaats.

Bestuursvoorzitter Matthieu Gremmen noemde de brug een ‘kers op de taart’. Deze brug, samen met de veilige oversteekplaats, legt namelijk de verbinding tussen twee populaire gebieden in Park Lingezegen; De Park en Het Waterrijk.

De werkzaamheden in het veld zijn deze maand gestart. Als alles volgens plan verloopt, wordt de brug begin 2020 in gebruik genomen. De brug is ontworpen door Architectenbureau Korth Tielens, de aanleg wordt verzorgd door Strukton Civiel Noord & Oost, in samenwerking met ProRail en Park Lingezegen.

Foto: Ivo Hutten

 

Volg de vorderingen van de bouw!

Op www.parklingezegen.nl/spoorbrug vind je meer informatie over de aanleg van de spoorbrug, inclusief een animatiefilmpje, foto’s en webcambeelden van de bouwlocatie. De webcambeelden worden iedere tien minuten vernieuwd. Zo kan je vanuit je luie stoel meekijken met de vorderingen van de bouw!

Foto’s van het slaan van de eerste paal – Ivo Hutten

Agenda

nieuwsbrief

nieuwsbrief

facebook

facebook-vind-ons-leuk

Reacties zijn gesloten.

×