verhalen

9-12-2013 Een kijkje bij meldpunt Park Lingezegen

Als coördinator van het meldpunt voor Park Lingezegen ben ik mij er voortdurend van bewust dat de toenemende werkzaamheden in het park vragen of klachten teweeg kunnen brengen. Zelf baal ik natuurlijk ook van de modderige wegen en het vele werkverkeer. Die overlast willen wij zo veel mogelijk beperken. Daarom is er een meldpunt om uw ongenoegen of onduidelijkheden zoveel mogelijk op te vangen. Graag neem ik u mee in wat voorbeelden van meldingen die al bij ons zijn binnengekomen.

Klachtenmeldpunt

Natuurlijk willen wij klachten zo goed mogelijk voorkomen. Dit lukt helaas niet altijd. Zo bleek niet iedere bewoner op tijd geïnformeerd te zijn over de geplande werkzaamheden in het deelgebied De Park. De vrachtwagens denderden af en aan met volgeladen met aarde en dit zorgde voor de nodige overlast die wij graag hadden voorkomen.

Zorgmeldpunt

Er wordt al goed gebruik gemaakt van het meldpunt. Niet alleen voor klachten, er kloppen ook mensen aan als ze zich zorgen maken. Zo kregen we onlangs een vraag over kassen die gesloopt gaan worden. De melder maakte zich zorgen over bij het slopen vrijkomende asbest of verspreiden van glassplinters. Door serieus te kijken naar de situatie is de afspraak gemaakt dat deze persoon goed geïnformeerd wordt over werkzaamheden bij de kassen.

Opmerkingen-meldpunt

Gelukkig worden er niet alleen ongeregeldheden gemeld, maar zijn er ook mensen die de parkorganisatie erop wijzen wanneer iets anders of misschien beter kan. Als blijkt dat de melding voor een gemeente of aannemer bedoeld is, dan sturen we deze melding door naar de juiste persoon en controleren op een correcte afhandeling. Een voorbeeld hiervan zijn de wensen voor hondenlosloopplaatsen in het park. Dan komen we op wettelijk terrein, in de zogenoemde ‘Aanpak Plaatselijke Verordening’ en daarbij behorende handhaving per gemeente. In samenwerking met betrokken gemeenten heeft dit thema alle aandacht. Zodra de uitkomsten bekend zijn, volgt hier meer informatie over.

 

‘Mag er gevist worden in en om Park Lingezegen?’ Die vraag kwam binnen bij het meldpunt. Op wateren die niet in pacht gegeven zijn, mag niet gevist worden. Het Waterschap geeft wateren uit in pacht aan beroepsvissers en visverenigingen, waar je alleen mag vissen als je een vergunning hebt van de desbetreffende vereniging. Op de website van gemeente Overbetuwe vind je onder meer Hengelsportvereniging de Rietvoorn Elst, Hengelsportvereniging De Sportvisser, Hengelsportvereniging de Steenkarper, Hengelsportvereniging Esox, Hengelsportvereniging Zelden-Rust Driel.

Activiteitenmeldpunt

Tot slot, heeft u een activiteit in Park Lingezegen? Dan geven wij die graag een plek op onze website. Zo bouwen we samen aan het park.

 

Kortom, we nemen uw klacht, zorg, opmerking en idee zeer serieus. U kunt hiervoor altijd op de banner op de homepage klikken, of door op een maandag of donderdag direct te bellen naar: 088 0109305. Wilt u bij het invullen van het klachtenformulier eraan denken om uw telefoonnummer te noteren, dan nemen wij makkelijker contact met u op voor eventuele aanvullende vragen.

 

Francien van Dijk
coördinator klachtenmeldpunt

Trefwoord(-en): ,

nieuwsbrief

nieuwsbrief

Download de app

facebook

facebook-vind-ons-leuk

Reacties zijn gesloten.

×