Nieuws

24-02-2022 Denk mee over drie nieuwe klompenpaden in Park Lingezegen!

Er komen nieuwe klompenpaden in Park Lingezegen! En jij kan helpen om de routes te bepalen. Op 21 maart organiseren Park Lingezegen en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een startavond voor inwoners om mee te denken over het ontwikkelen van de eerste twee van in totaal drie nieuwe Klompenpaden.

Kilometers wandelplezier

Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad door natuurgebieden, over landgoederen en door boerenland. Het zijn avontuurlijke routes die geschikt zijn voor zowel een ommetje als een lekkere wandeling.

In Park Lingezegen ligt al één klompenpad; het Zeegsepad. Daar komen nu drie klompenpaden bij. Eén in het noordelijk deel van Park Lingezegen, één in het middendeel en één in het zuidelijk deel. Samen zorgen ze voor kilometers nieuw wandelplezier in Park Lingezegen. In 2022 wordt gestart met de realisatie van de routes in het noordelijk- en middendeel. De realisatie van de zuidelijke route start in 2023.

Denk mee over de route tijdens de startavond op 21 maart!

Tijdens de startavond op  21 maart licht Stichting Landschapsbeheer Gelderland het project en de werkwijze toe. Het zoekgebied van de twee nieuwe routes ligt in het noordelijk (tussen Arnhem-Zuid en Elst) en middengedeelte (omgeving Elst tot noordrand Bemmel) van Park Lingezegen.

Als aanwezige krijg je de kans om kennis en ideeën aan te dragen. Alle input van de avond wordt verzameld op een kaart. Een werkgroep (waarvoor men zich ook op deze avond kan aanmelden) bestaande uit bewoners, ondernemers en betrokken partijen, gaat vervolgens aan de slag met de realisatie van de Klompenpaden. In 2023 wordt gestart met het ontwikkelen van het derde Klompenpad in Park Lingezegen.

Aanmelden startbijeenkomst

De startbijeenkomst voor de Klompenpaden in Park Lingezegen vindt plaats bij boerderij De Bredelaar, Breedlersestraat 7 in Elst.

Wil je meedenken over de nieuwe klompenpaden in Park Lingezegen? Meld je dan aan via: landschapsbeheergelderland.nl/klompenpad-lingezegen.

Nieuwe klompenpaden mede mogelijk gemaakt door:

De nieuwe klompenpaden worden mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland.

De realisatie wordt verzorgd door Stichting Landschapsbeheer Gelderland.

 

Reacties zijn gesloten.

×