De Woerdt

Deelgebied De Woerdt is het zuidelijkste puntje Park Lingezegen en sluit mooi aan op de landschapszone in de Waalsprong. Het gebied markeert de overgang van stad naar platteland. Stadsbewoners komen hier bij de boer streekproducten kopen, of wat drinken tijdens een fietstochtje of wandeling. Door de vele boomgaarden, het beschermd dorpsgezicht van Ressen en de lanen van Landgoed Doornik, is wandelen en fietsen sowieso populair in dit gebied.

 

Wat is er allemaal al gebeurd?

Landgoed Doornik is helemaal opgeknapt met nieuwe bomen, paden en een openluchtklaslokaal. Stichting Doornik Natuurakkers zaaide hier velden vol oude graanrassen en kleurige bloemenranden. De Bemmelse Zeeg kreeg een natuurvriendelijke over en is een ecologische stapsteen. Samen met Landschapsbeheer Gelderland en vrijwilligers werd het klompenpad Zeegsepad aangelegd.

 

Wat is er verder mogelijk?

In de omgeving van Landgoed Doornik liggen restaurant Sprok, het Wijnfort, en restaurant Zijdewinde. Dit gebied zou een mooi centrum kunnen worden voor slow food of streekproducten. Ondersteuning van de bestaande actieve vrijwilligersgroep kan in korte tijd veel tot stand brengen.

 

Hoe zou het zijn in 2025?

… overgang tussen stad en platteland … boeren maken streekproducten en ‘slow food’ … burgers kopen zuivel, vlees, fruit en groenten … fietsen tussen de boomgaarden … beschermd dorpsgezicht van Ressen … struinen langs de lanen van Doornik …

 

Honden aan de lijn op Landgoed Doornik

Het nieuwe Landgoed Doornik wordt goed gebruikt. De lanen, paden en het gebied van het Openluchtklaslokaal op het landgoed zijn voor iedereen toegankelijk te voet, te paard en op de fiets.

Door de gecombineerde functies van het landgoed (fietsers, wandelaars, hardlopers, ruiters en natuurontwikkeling) moeten honden aan de lijn. In juli 2014 zijn handhavingsbordjes bij Landgoed Doornik geplaatst, zodat dit voor elke bezoeker duidelijk is.

Park Lingezegen wil op de nog aan te leggen delen van Landgoed Doornik (of in de buurt hiervan) plekken maken waar honden los kunnen lopen. Dit wordt verder uitgewerkt. Zodra er meer bekend is, vindt u informatie hierover op deze website.

 

nieuwsbrief

nieuwsbrief

facebook

facebook-vind-ons-leuk

×