Verhalen

5-12-2018 De mooiste plek van… Maarten Langelaar

Mooiste plek van Maarten Langelaar

Toen Maarten tweeënhalf jaar geleden naar Rijkerswoerd in Arnhem verhuisde, was de inrichting van Het Waterrijk net begonnen. Op zoek naar rust en ruimte kwam Maarten er vrijwel elke dag. Uiteindelijk begon hij een kunstproject, met Het Waterrijk als muze.

“Ik heb Het Waterrijk zien ontstaan: vanaf het afgraven, naar het aankomen van de rietplanters en het langzaam zien opgroeien van het riet. Je zag ook dat er al vrij snel veel watervogels kwamen. Ik herinner me nog goed dat ik op een dag de eerste lepelaar in het gebied zag; een half jaar later was dat echter al een hele kolonie. Ik begreep al vroeg dat het een mooi gebied zou worden, dus ik maakte meteen al schetsen. Uiteindelijk maakte ik er een project van, waarbij ik landschappen van Het Waterrijk heb geschilderd, eerst met olieverf en inmiddels met aquarel. Vooral wolkenluchten fascineren mij. In Het Waterrijk heb je het gevoel dat je middenin de wolken staat en ervaar je echt de weidsheid en rust. Mijn favoriete plekje binnen Het Waterrijk is het moerasgebied. Het is daar zo interessant om te kijken hoe de waterstand invloed heeft op het landschap. Na dit project ga ik verder met een kleurrijke schilderijenserie van insecten, een idee dat ik ook kreeg in Het Waterrijk, toen de libellen mij om de oren vlogen.”

Kijk voor meer schilderen van Maarten Langelaar op zijn Facebookpagina. Van 21 augustus tot 27 november 2019 exposeert hij in de Grote Kerk in Elst.

 

Reacties zijn gesloten.

×