Verhalen

3-01-2019 De mooiste plek van… Doremieke Kuijsten

Doremieke

Sportleraar Doremieke Kuijsten woont in de Arnhemse wijk Rijkerswoerd en grenst met haar voordeur bijna letterlijk aan Park Lingezegen. Met haar bedrijf (In- & Outdoor Sport) is ze een ambassadeur voor bewegen in de buitenlucht. Veel groepen met wie ze sport neemt ze vaak mee naar de Water Idylle nabij de Kampsestraat in deelgebied Het Waterrijk-Oost.

‘Oh ja, het heet de Water Idylle. Wij noemen het altijd het spiegelmeertje, omdat je de lucht, het riet, de zon en de maan zo mooi weerspiegeld ziet in het water. Volgens mij komt dat wel aardig overeen met de bedoelingen van de kunstenaar die het gemaakt heeft. Het is een fijne plek om rust te vinden én voor mijn hardloop- en wandelgroepen is het bovendien een mooi ijkpunt om naar toe te lopen. Vanuit Rijkerswoerd ben je hier meteen midden in de natuur en lekker in de frisse buitenlucht. We hebben van deze plek zelfs een Strava-segment (parcours in een app voor hardlopers, red.) gemaakt. Een trainingsrondje van 400 meter. Voorheen was dit een vrij saai akkerlandschap, maar als oud-aardrijkskundeleraar heb ik ook oog voor de ontwikkeling van het gebied. Het riet en het water, een verrassende plek als de Water Idylle of het kunstwerk van de moerashoeders: het zijn mooie rimpels in het vlakke land. Volgens mij was dat ooit de titel van een televisieserie of van een boek. Ik begeleid hier ook regelmatig blinde mensen bij het hardlopen. Zij zien de spiegelingen niet, maar ze genieten hier bijvoorbeeld wel van alle vogelgeluiden. Leuk vind ik dat. Daardoor beleef ik het landschap zelf ook weer op een andere manier.’

De Water Idylle ligt in Het Waterrijk-Oost. Je komt er via de ingangen aan de Kampsestraat, de Rijkerswoerdsestraat en het Patrouillepad Zuid in Elst. Kijk voor meer informatie en een kaartje bij parklingezegen.nl/water-idylle.

 

Reacties zijn gesloten.

×