verhalen

26-01-2017 Culinair ondernemen in Park Lingezegen

In Park Lingezegen is het prima ondernemen. Op het erf van Geitenboerderij De Bredelaar in Elst timmert een aantal ondernemers aan de culinaire weg. Begin 2016 ben ik er mijn bedrijf REMBERT gestart.

Ik hou van smakelijk eten. Als vader en hobbykok probeer ik mijn gezin dan ook elke dag een lekkere maaltijd voor te schotelen. Voortdurend ben ik op zoek naar ingrediënten die een gerecht het best laten smaken. Ik wil smaakvol eten voor iedereen bereikbaar maken. Eten moeten we allemaal, maar ik vind dat smaakvol eten heel wat anders is dan je maag vullen. Vanuit mijn agrarische achtergrond weet ik met hoeveel aandacht en passie verschillende producten door boeren worden geteeld. Het zijn deze producten met een verhaal, die als ingrediënt je eten kunnen verrijken met verrassende smaken en zorgen voor een maaltijd met beleving. Daarom haal ik mijn ingrediënten rechtstreeks bij de boer, of bij andere, bijzondere producenten. Zolang het de smaak maar ten goede komt!

In Park Lingezegen en de regio daaromheen zijn gelukkig voldoende smaakvolle producten te vinden. Elke week bedenk ik recepten met deze producten. De recepten en de ingrediënten zijn te bestellen op www.rembert.nl en bezorg ik gratis aan huis in de regio Arnhem. Dit jaar ben ik daarnaast begonnen met het leveren van Vers & Klaar maaltijden. Deze worden gemaakt door Antoin Buiting van De Buitenkok en door Cees Kemper van Droom! De Landerij. Antoin is een van de andere culinaire ondernemers op het erf van De Bredelaar. Ik lever Antoin de ingrediënten en hij maakt er elke week weer een smaakvolle maaltijd mee. Cees is chefkok van Droom! Landerij De Park. Hij maakt momenteel goed gevulde soepen voor mij. Deze maaltijden en soepen zijn dus echte Park Lingezegen-producten. Wel zo handig voor de momenten dat je weinig tijd hebt om te koken, maar wel wil genieten van lokale producten.

Naast de boerderij ligt Park Bredelaar. Dit is een pocketpark en heeft als thema landbouw door de eeuwen heen. Centraal in Park Bredelaar staat de tuin met historische en vergeten groenten. Deze groenten vinden hun weg naar de consument weer via de culinaire ondernemers van De Bredelaar. Park en ondernemers versterken elkaar in deze opzet.

Het is dus goed culinair ondernemen en genieten in Park Lingezegen!

Rembert van Noort

Agenda

nieuwsbrief

nieuwsbrief

Download de app

facebook

facebook-vind-ons-leuk

Reacties zijn gesloten.

×