Nieuws

25-03-2021 Buiten turnen? Natuurlijk in Lingezegen!

De radslag, flikflak, een brugoefening. En allemaal afgesloten met een mooie afsprong. Wie de afgelopen weken langs de Oude Moestuin aan De Park liep heeft dit allemaal kunnen zien. Turnvereniging ACGV en Stichitng Gym en Turnen Arnhem gebruiken dit sinds kort namelijk als ‘Buitentrain-locatie’!

Van sportzaal, via online, naar buiten

‘In het begin van de corona-periode moesten we improviseren met onze Turntrainingen’ vertelt Simone Ligtenberg van Turnvereniging ACGV en Stichting Gym en Turnen Arnhem. ‘Eerst stapte we over op online trainingen maar we merkten na een tijdje dat de animo minder werd. Toen zijn we na gaan denken over alternatieven. We wilden graag buiten gaan trainen maar het vinden van een locatie was nog best een opgave. Veel locaties waren of ongeschikt, te weinig ruimte, of hadden een doorloop van mensen (wat je nu wilt voorkomen). Mede dankzij goede hulp vanuit de Gemeente Overbetuwe zijn we bij Park Lingezegen terecht gekomen en daar werden we met open armen ontvangen en erg goed geholpen!’

Turnen bij de ondergaande zon

In de Oude Moestuin hebben de turnsters de ruimte die ze nodig hebben. Elke woensdag trainen ongeveer 50 tot 60 turnsters (in groepjes) in Park Lingezegen. ‘En het is echt een unieke locatie’ vult Simone aan. ‘Laatst waren we aan het einde van de dag aan het trainen met een groep meiden van elf jaar en ouder. Bij een prachtige ondergaande zon als achtergrond waren wij aan het turnen. Het was echt schitterend, dat heb je in de zaal niet!’

 

Volop plannen in het park

Het buiten trainen smaakt naar meer voor de turnsters. De komende tijd staan er meer buitenactiviteiten op de planning zoals een buiten-sportdag inclusief bootcamp, free-runnen en mogelijk nog meer buitentrainingen!

Op zoek naar een buitenlocatie?

Ben je ook op zoek naar een buitenlocatie om bijvoorbeeld te trainen, repeteren met een band of muziekgroep, een sportdag met school of voor (wanneer het weer kan) een familiedag? Neem dan een kijkje bij onze locaties voor evenementen en activiteiten of neem contact op met Vivi de Regt, evenementencoördinator van Park Lingezegen via v.regt@parklingezegen.nl of kijk op onze pagina met activiteiten- en evenementenlocaties!

 

nieuwsbrief

nieuwsbrief

facebook

facebook-vind-ons-leuk

Reacties zijn gesloten.

×